Özgün Kardelen Dileksi Kongresi’nde

Özel Eğitim alanında yaptığı çalışmalarla ülke genelinde dikkatle takip edilen Özgün Kardelen Özel Eğitim Kurumu dört uzmanı ile 4. Uluslararası Disleksi Kongresi’ne katıldı.

Özgün Kardelen Dileksi Kongresi’nde

15-16 Aralık tarihlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'de gerçekleşen kongreye dünyanın yakından tanığı birçok akademisyen katıldı.

 

banner111
Antalya bölgesini kongrede Özgün Kardelen Özel Eğitim Kurumu temsil etti. 

Zeka bakımından herhangi bir problemi olmaksızın hatta bazen normalin üstünde zekaya sahip olmasına rağmen okuma-yazma, matematik alanlarında öğrenme sorunlarının yaşanması olarak kabaca tabir  edilen Disleksi her 10 çocuktan 1'inde görülmektedir. 

Erken müdahale ve uzmanlar tarafından eğitim verilmez ise bir çok problemi beraberinde getirmektedir.

 

Konu hakkında açıklama yapan Özgün Kardelen Özel Eğitim Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Psk. Feridun ÖZDEŞ" Normal yada normalin üstünde zekaya sahip olmalarına rağmen bazı çocuklar okuma-yazma, matematik alanlarında sanki bir zihinsel engelli varmış gibi zorluklar çekiyorlar. Bazıları okuyamıyor, ters yazıyor ya da basit matematik işlemlerini, para hesabını yapamıyor. Bu durum yaklaşık 10 çocuktan birinde görülmektedir. Bu alanda çalışmak için özel bir eğitim alınması gerekmektedir. Dünyadan bir çok akademisyenin katıldığı bu kongre çok verimli geçti. Biz de bu alanda çalışan dört arkadaşımızla kongreye katılarak hem bilgilerimizi tazeledik hem de yeni bilgiler kazandık. Çocukları okuma- yazma ve matematik alanlarında zorluk çeken velilerin zaman kaybetmeksizin bir uzmana başvurmaları gerekiyor. Bazen hiçbir zeka problemi olmayan çocuklar öğrenmede yaşadıkları sorunlar yüzünden sanki zihinsel engelliymiş gibi etiketlenip maalesef eğitim hayatları yanlış şekilleniyor. Bu konuda sınıf öğretmenlerine ve velilere büyük görev düşüyor” şeklinde konuştu.

 


Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2018, 13:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83