Polonyalı akademisyenler ALKÜ'de

Polonya Warsaw Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ewa Stawicka ile Yrd. Doç. Dr. Agnieszka Parlinska, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nı makamında ziyaret etti.

Polonyalı akademisyenler ALKÜ'de

 Üniversiteleri tarafından desteklenen bir ay süreli akademik bir araştırma için Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesine (ALKÜ) gelen Polonyalı Akademisyenler Stawicka ve Parlinska, bu konuya ilişkin Rektör Pınarbaşı ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede ziyaretçilerin ALKÜ'deki ev sahibi koordinatörü öğretim üyemiz Doç. Dr. Harun UÇAK da hazır bulundu. 4 Hafta Alanya’da kalacak olan Ewa Stawicka Kurumsal Sosyal Sorumluluk konusunda Alanya’daki Şirketlere yönelik; Agnieszka Parlinska da belediyelerin finans sistemleri üzerine bir akademik araştırma gerçekleştirecek. Alanya'da elde edilen araştırma sonuçları Polonya'daki uygulamalar ile karşılaştırılarak akademik yayınlar yapılacak.

banner111
Araştırmaları konusunda Rektör Pınarbaşı’nı bilgilendiren ve destek isteyen Polonyalı Akademisyenler böylelikle burada gerçekleştirecekleri akademik araştırma ile iki üniversite arasındaki ilişkilerin artacağını da vurguladılar. Ayrıca iki üniversite arasında öğrenci değişim programı olan Erasmus’a yönelik fikir alışverişinin de bulunulduğu ziyarette Rektör Pınarbaşı, 200 yıllık bir geçmişe sahip olan Warsaw Üniversitesi’nden gelen ziyaretçilerine araştırmaları esnasında ALKÜ olarak her türlü desteğin verileceğini ifade etti. Avrupa’nın ileri gelen köklü üniversiteleri ile bu tür işbirliklerin ve çalışmaların arttırılmasının Alanya’nın tanıtımı için de katkı sağlayacağını dile getiren Rektör Pınarbaşı, “ALKÜ olarak Dünya’nın çeşitli ülkelerindeki köklü üniversiteler ile bilimsel işbirliklerimiz artarak devam edecektir.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2016, 15:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83