SON DURAKTA SON KİTABI OKUDULAR

Barbaros İmam Hatip Ortaokulu Meslekî Tatbikat Kulübü öğrencileri; “Son Durakta Son Kitabı Okuyoruz” sloganıyla Cikcilli Hacıbaba Mezarlığını ziyaret ederek, Kur’an-ı Kerim okudular. Müdür Yardımcısı Mustafa Esen, Yasin Suresi’nde de belirtildiği üzere Kur’an’ın ölüler için değil; diriler için indirilen bir kitap olduğuna dikkat çekmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

SON DURAKTA SON KİTABI OKUDULAR

 “Kütüphanecilik haftası dolayısıyla tüm okullarımızda kitapları konuşuyoruz ama aslında kitap bir alışkanlığın ve zevkin ötesinde bir şeydir. Zira kitaplar boş vakitlerimizi geçireceğimiz bir nesneden ziyade; geçip giden zamanın farkına varmamızı öğütleyen bir vaizdir” diyen Esen, “Kitabı, bir alışkanlığa dönüştürmeden; alışkanlıklarımızdan kurtulmanın aracı olarak görmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

banner111
Mustafa Esen, etkinliğin adını seçerken de aynı kaygıyı taşıdıklarını kaydederek, “Son Durakta Son Kitabı Okuyoruz” sloganıyla yaşıyor olduğumuza yani diri olduğumuza dikkat çekmek istedik ve ölüm gelmeden önce hayatın kıymetini bilmemizi öğütleyen Peygamberimizin sesine kulak verdik. Kur’an’ın hem lafzını hem manasını okuduk, mezarlığımızda ebedi uykusunu uyuyan kardeşlerimizi düşündük ve onlar için de dua edip Rabbimizden rahmet diledik” şeklinde konuştu. 






Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2016, 15:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83