'TAKIM OLMAK İŞİ KOLAYLAŞTIRIR'

ALTSO Akademi’nin 2016 Yılı 1. Dönem Kişisel Gelişim Seminerleri hız kesmeden devam ediyor.

'TAKIM OLMAK İŞİ KOLAYLAŞTIRIR'

 Bu kapsamda 23 Nisan 2016 Cumartesi günü ‘Hayatınızın en önemli kararı tek mi? Çok mu?’ eğitimi gerçekleştirildi. ALTSO Konferans Salonu’nda, Nebi Acar’ı sunumuyla gerçekleştirilen eğitime çok sayıda kişi katıldı.

banner111

ACAR: “TAKIM OLMAK İŞİ KOLAYLAŞTIRIR”

Bir insanın bir yola tek başına çıkmasının işi zorlaştırdığını açıklayan Eğitimci Acar, “Bir insan bir hedefe giderken, bir başarıyı yakalamaya çalışırken ‘Ben kendim başaracağım’ derse kendi işini zorlaştırır. Ama ‘Bu işi hep birlikte yapalım, bir takım olalım’ derse işi kolaylaşır. O yüzden kendimize bir hedef koyarken, bu hedefe yürürken takım olmanın önemini anlayalım” dedi.

TAKIM ÇALIŞMASI NEDİR?

Eğitimci Acar, “Birbirini tanıyan ve birbirine güvenen, karşılıklı bağlılığa inanmış, ortak bir hedef doğrultusunda bilgi, beceri ve yeteneklerini, sonuna kadar kullanan, birden fazla kişinin gerçekleştirdiği çalışmaya takım çalışması diyoruz. Bir grubun tüm üyeleri, diğer grup üyelerini övmekten rahatsızlık duymayacak kadar kendilerinden ve katkılarından emin olduklarında, grup artık takım olmaya başlamıştır” dedi.

Grup ve takımın farkını da açıklayan Acar, “Grubun farklı hedef ve amaçları vardır. Oysa takımın hedef ve amaçları ortaktır. Aynı şekilde grupta bireysel kazanımlar ön plandadır, takımda ise kurumun kazanımları bireysel çıkarlardan önce gelir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 09:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83