Toslak'ta eğlenerek öğrettiler

Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi Sosyal Aktivite ve Sosyal Sorumluluk Topluluğu (SASST) öğrencileri, klinik psikolog Ecrin Gülten ve akademik danışmanları Araştırma Görevlisi Şebnem Köseoğlu Alanya Toslak Mahallesi’nde bir köy okulunu ziyaret etti.

Toslak'ta eğlenerek öğrettiler
Geçtiğimiz dönemlerde yaptıkları organizasyonlardan toplanan yardım gelirleriyle temin ettikleri hijyen ürünlerini okula götüren SASST öğrencileri, kullanımlar ile ilgili uzmanlardan aldıkları bilgileri uzman psikolog eşliğinde köy okulunda bulunan öğrencilere aktardılar.

Diş fırçalama, el yıkama, bireysel hijyen gibi eğitimlerin öğrencilere özel olarak verilmesinden sonra, kütüphanede toplanan öğrenciler topladıkları kitapları dağıttılar. Ardından öğrenim gördükleri Mimarlık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Turizm İşletmeciliği bölümlerinin yanı sıra daha önce eğitim aldıkları liselerdeki çeşitli bölümler hakkında bilgi vererek, onlara ileriye yönelik tavsiyeler vererek mutlaka öğrenimlerine devam etmelerini ve meslek sahibi olmalarının onlar için çok önemli olduğunu anlattılar.

Alanya HEP Üniversitesi, SASST üyesi öğrenciler, okul bahçesinde ilkokul öğrencileriyle onların gelişimlerine katkıda bulunacak oyunlar oynadılar. Oldukça anlamlı ve keyifli bir gün geçirdiler.

AHEP Üniversitesi Sosyal Aktivite ve Sosyal Sorumluluk Topluluğu Akademik Danışmanı Şebnem Köseoğlu “ Öğrencilerimizin, bu ülkenin geleceğine kendilerinden sonra şekil verecek olan çocuklarımızın mutlu, geleceğe yönelik adımlar atan, kendi kişisel gelişimine önem veren ve kendinden emin bireyler olması için, yorulmadan bıkmadan çalışmaya devam edeceklerine eminim. Biz de üniversitemiz olarak öğrencilerimizin bu duyarlı çalışmalarında yanlarında olacağız.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2018, 14:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83