TÜM OKULLAR DENETLENECEK

Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Alanya Kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi ortaklığında yürütülmekte olan ‘’Eğitimde Engel Yok’’ projesi Alanya Kaymakamlığı başkanlığında toplandı.

TÜM OKULLAR DENETLENECEK

 Protokole taraf olan komisyon üyelerinin ‘’Eğitimde Engel Yok’’ projesinin uygulama yol haritasına dair önerilerinin ele alındığı toplantıda, eğitim ve ulaşılabilirlik adı altında iki komisyon kurulmasına ve görev taksimi yapılmasına karar verildi.

banner111
TÜM OKULLAR DENETLENECEK

Komisyon üyeleri tarafından ulusal standartlara göre hazırlayacağı ulaşılabilirlik tespit formları ile okulların rampa, tuvalet, asansörlerinin ulaşılabilirlik durumu tespit edilecek.

ENGELLİ ÖĞRENCİ VE ENGELLİ EĞİTMENLERİN DURUM TESPİTİ YAPILACAK

Hali hazırda Eğitim gören engelli öğrenciler ve engelli eğitimciler ile görüşülerek okullarında yaşadıkları erişilebilirlik ve diğer sorunlarına dair tespitler yapılacak.

ENGELLİ FARKINDALIĞI ARTTIRILACAK

Engelsiz Eğitim Komisyonu’nun eğitim ekibi ise gerçekleştireceği farkındalık eğitimleri ile hem eğitim kurumu yöneticileri hem de okullarda öğrenim gören öğrencilerin engelli farkındalıkları arttırılacak.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2016, 16:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83