Alanya'da ekonomiyi sarsacak boykot

Alanya'da ekonomiyi sarsacak boykot

Türkiye’de aylardır çimento fiyatlarındaki artıştan şikayet eden ve fiyatların makul seviyelere düşmemesi halinde iş bırakacaklarını söyleyen müteahhitler, bugün itibarıyla boykota başladı.

Ülke genelinde 24 Eylül'e kadar yapılan tüm inşaat faaliyetleri durduruldu. Alanya’da da müteahhitler boykota başladı. Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker, 24 Eylül’e kadar çimento alımını durdurduklarını açıkladı. Küçüker, “İnşallah sesimizi devletimiz, Ticaret Bakanlığı, çimento sendikaları duyar. Çünkü bu haksız bir zam. Bedelini vatandaş ödemek zorunda kalmamalı. Kendi maliyetlerini de tekrar kontrol etmelerini biz rica ediyoruz. Fiyatlarda da en kısa zamanda bir düzeltilmeye gidilmesi gerekiyor. İnşallah 24 Eylül’e kadar da bu yansımaları görürüz” dedi.

banner111


“ENFLASYONLA ORANTILI ARTIŞ OLMALI”


Son bir yılda çimento fiyatlarında yaklaşık yüzde 200’lük artış yaşanan ülkede Küçüker, fiyatların enflasyon rakamına dönmesini istediklerini söyledi. Küçüker, “İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’nun (İMKON) görüşmeleri devam ediyor. Talebimiz enflasyonla orantılı olan artışın yaşanması” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83