Alanya'nın tarım kardeşi geldi

Alanya'nın tarım kardeşi geldi
Antalya Valiliği himayesinde ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Gelin Kardeş Olalım Projesi” kapsamında Alanya'nın kardeş ilçesi Tortumdan gelen heyet 5 gün boyunca şehirde çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

Proje kapsamında Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün kardeş ilçesi olan Erzurum ili Tortum ilçesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ve çiftçilerden oluşan heyet beş gün boyunca, Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar ve uzman teknik personeller ile eğitimler yapılacak, bilgi alışverişinde sağlanacak. Kardeş ilçe heyetine Alanya’nın genel tanıtımı yapılarak örtü altı sebze yetiştiriciliği hakkında teorik bilgi verildikten sonra sera, hayvancılık işletmeleri, tropikal meyve bahçeleri incelenecek. 

"ŞEHRİMİZİ VE TARIMINI TANITACAĞIZ"

Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar ziyaretle ile ilgili, "Antalya Valiliğimizin himayesinde, il müdürümüzün koordinasyonunda 3 yıl önce başlatılan 'gelin kardeş olalım' projesi kapsamında Antalya'daki bütün ilçelerimizin kardeş bir ilçesi oldu. Alanya olarak bizim de kardeş ilçemiz Erzurum'un Tortum ilçesi. Oradan gelen 43 tane teknik çalışan ve çiftçilerimiz 5 gün boyunca şehrimizde olacak. Bu projenin amacı hem ilçeler arasındaki koordinasyonu sağlamak, yapılan hayvancılık ve tarımsal üretimdeki farklılıkları ortaya koymak hem de bilgi alışverişini sağlayabilmek. Erzurum'da biliyorsunuz dut yetiştiriciliği yoğun şekilde yapılıyor, biz bunu ipek böcekçiliği ile birleştirme noktasında bir çalışma yapacağız. Aynı zamanda bizde de örtü altı üretim yoğun bunu da Tortum'a taşımak için daha bilimsel, daha teknik yönden üretim yapmalarını sağlamak için bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Gelin kardeş olalım projesi kapsamında Erzurum'dan buraya daha önce de ziyaret yapılmıştı. Sonra bizim ekiplerimiz de oraya gitti. Ben oradaki ilçe müdürümüze ve kaymakamımıza teşekkür ediyorum, arkadaşlarımızı çok iyi karşıladılar. Biz de şimdi onları ağırlıyoruz, elimizden geleni yapacağız. Hem Alanyamızı tanıtmak hem tarımını tanıtmak amacıyla 5 günlük bir programımız var. Kendilerinin güzel bir süreç geçireceğini temenni ediyorum" dedi.

"KADIN ÇİFTÇİLERİ TEŞVİK ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Tortum İlçe Tarım Müdürü Sefa Haki ise, "Kardeş ilçemiz Alanya İlçe Tarım Müdürlüğü ile 2019 yılının başında yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde tarımda yenilikler, üretim kapasitesinin artırılması ve tarımsal üretimin artırılması amacıyla bir kardeşlik protokolü imzalandı. Bu çalışma kapsamında ikincisini düzenlemiş olduğumuz teknik gezimizi gerçekleştiriyoruz. Teknik gezimizde sadece Tortum ilçesi değil şu anda 30 tane aynı zamanda Bartın ve Bayburt il müdürlüklerinden de çiftçiler bizimle birlikte burada. 5 gün sürecek olan bu teknik gezide özellikle tarımsal işletmeleri ziyarette bulunacağız, bizim için bu çok önemli. İpek böcekli böcekçiliği konusunun ayrıca üzerinde duruyoruz. Tortum ilçemizde dut yetiştiriciliği oldukça fazla. Yalnız burada çok önemli bir husus var. Bizim daha çok pekmez üretimimiz çok önemli. Buna alternatif bir gelir kaynağı olarak özellikle kadın çiftçilerimizi teşvik amacıyla bu çalışmaları yapıyoruz" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2019, 21:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83