Alanyalı avokado üreticilerini uyardı

Alanyalı avokado üreticilerini uyardı
Alanya’da erkenci olarak tabir edilen avokado cinsinin olgunlaşmaya başlaması erken hasat yapılma riskini de beraberinde getiriyor. Ürünün yeterli besin elementleri ve yağ oranına sahip olması için 1 Ağustos öncesinde hasat edilmemesi konusundan Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen hem üreticiyi hem de tüketiciyi uyardı.
Alanya avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, erken avokado hasadının işin özünde haram bir kazanç elde etmek olduğunu belirtti. Sevilgen, " Vaktinden önce hasat yapılarak pazarlanan üründen tüketici lezzet alamayacağı için bir daha avokado yemek istemez” uyarısında bulundu.

'1 AĞUSTOS'TAN ÖNCE HASADINI YAPMAYIN'

'1 Ağustos tarihinden önce kesinlikle erkenci olarak ifade ettiğimi Clıfton cinsi avokadolarının hasadını yapmayalım' diyen Sevilgen, “Şundan emin olabilirsiniz ki bu toplayanlar kesinlikle bahçe sahibi değildir. Bahçe sahibi ise yüzde 100 yanlış yapıyorlar. Ben bunların en az yüzde 50'sinin gelenlerinin hırsızlık olduğunu zannediyorum. Çünkü kendi ürünü olan bir insanın vicdanen olgunlaşmamış avakadoyu karşı tarafa vermesi karşı tarafın tüketemeyeceği anlamına geliyor. Bu da haram para demektir. Ha hırsız çalmış ha kendisi bu hırsızlığı yapmış aynı şeydir. Ben buradan tüketicilere de sesleniyorum üreticilere de sesleniyorum. 1 Ağustos'tan önce avokadoyu kesinlikle hasat etmeyin. Bizim verdiğimiz tarih 1 Ağustos. Ama 1 Ağustos'ta belirli bir büyüklüğe gelmiş olan ürünlerin hasat yapılması lazım. En az toplanabilecek avokadonun 220 gram olması gerekiyor. Buradan manavcılara, marketçilere hasat gelen avokadoları almamalarını tavsiye ediyorum. Üreticiler eğer bilmiyorlarsa Ağustos'tan önce kesinlikle avakadolarının hasadını yapmasınlar" dedi.

AVOKADO ERKEN HASAT EDİLİRSE NE OLUR?

Ürün istenen besin değerine ulaşmaz, yeterli besin değeri ve yararlı yağlara ulaşamayan üründe lezzet kaybı olur, olgunlaşması için muhafaza edilmek istenirken çürümeler görülür, bu durum tüketicide olumsuz algı oluşturur ve ekonomik kayba neden olur. 

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2020, 23:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83