ALTSO HEYETİ, TÜRK-ALMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI'NDA

Almanya'nın başkenti Berlin’de 50’nci kez kapılarını açan dünyanın en önemli turizm fuarı ITB’de Alanya Belediyesi ve ALTİD Yöneticileri ile birlikte tanıtım faaliyetlerini sürdüren ALTSO ayrıca düzenlediği KOSGEB Destekli İş Gezisi kapsamında Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası’na bir ziyaret gerçekleştirdi.

ALTSO HEYETİ, TÜRK-ALMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI'NDA

 Başkanlığını ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Bilal Sözen’in yaptığı heyette ALTSO Meclis Üyeleri Kerim Yılmaz, Vedat Ali Erdoğan ve TOBB Antalya Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkan Yardımcısı İnşaat Mühendisi Aycan Fenercioğlu ile iş adamları da yer aldı.

banner111
Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen ziyarette, Alanya Heyetini Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Süreyya İnal ve Müşavir Sezen Esra Peker karşıladı. Ziyarette özetle Almanya ve Türkiye’deki yatırım fırsatları, ihracat ve ithalata yönelik pazarlar ile turizmin geliştirilmesi konularında görüşüldü.


SÖZEN: ALANYA’DA ÇOK SAYIDA YERLEŞİK ALMAN VAR

Ziyarette söz alan ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Bilal Sözen, Alanya’nın ekonomisini oluşturan turizm, tarım ve inşaat sektörleri konusunda bilgilendirme yaptı. Sözen, Alanya’da çok sayıda yerleşik Alman vatandaşının da yaşadığını dile getirdi. Alanya’nın son yıllarda ekonomik anlamda atağa kalktığını da ifade eden Sözen, Alanya-Gazipaşa Havalimanı’na şu anda çok sayıda yabancı havayollarının da sefer düzenlediğini söyledi. Sözen, yakın zamanda havalimanı kapasitesinin artacağını vurgulayarak, bu sayede daha büyük uçakların da inebileceğini vurguladı. Sözen, ayrıca Türk işadamlarına uygulanan vizenin kaldırılması yönünde Türk-Alman ticaret Odası’nın yaptığı çalışmaları takdir ettiklerini ve desteğin artarak sürmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Sözen’den sonra söz alan Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Süreyya İnal ise kendilerinin de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı olduğunu belirterek, iki ülke arasında dostluk köprüsünün oluşmasında, ekonomik birlikteliğin sürekli ve sağlıklı işbirliğinin devamı yönünde çalışmalar yaptıklarını söyledi.
ALTSO Heyeti, ziyaret sonunda Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerine Alaaddin Keykubat’ın minyatür heykeli ve Alanya’yı tanıtıcı argümanlar hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2016, 17:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83