'ŞİİR, ŞAİR VE EDEBİYATÇI TOPLUMUN MİMARLARIDIR'

Milli Gazete yazarı, Yedi İklim Dergisi genel yayın yönetmeni ve yedi güzel adamın dava arkadaşlarından Ali Haydar Haksal, 10/03/2016 Perşembe günü saat 19:30`da Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda “Medeniyet Öncülerimiz” başlıklı bir konferans verdi.

'ŞİİR, ŞAİR VE EDEBİYATÇI TOPLUMUN MİMARLARIDIR'

Eğitimciler Birliği Sendikası`nın (Eğitim Bir Sen) düzenlediği konferansa Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkan Vekili Mehmet Merdun başta olmak üzere birçok sivil toplum örgütünün temsilcisi katıldı.

banner111
Peygamber Efendimizin şairi Hassan bin Sabit`ten bahsederek konuşmasına başlayan Ali Haydar Haksal, Medeniyet dünyamızın kısa bir özetini yaptıktan sonra özellikle Tanzimat sonrası şair ve düşünürleri etrafında konuşmasını sürdürdü. Haksal; Sebilürreşat, Sırat-ı Müstakim, Büyük Doğu, Diriliş, Mavera ve Edebiyat dergilerine ve bu dergiler etrafında oluşan tefekkür ve aksiyon hareketlerine dikkat çekerek; yerli düşüncenin temsilcilerinden Mehmet Akif  Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Mehmet Akif İnan,   Alaaddin Özdenören, Rasim Özdenören ve Erdem Beyazıt gibi öncüleri kendine has üslubuyla anlattı. 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Alanya Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Abuzer Gündoğan, ''Medeniyet öncüleri programımızın bizlere iyiye, güzele yeni bir başlangıç yapmamıza vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Edebiyatçı yazar sayın Ali Haydar Haksal beyefendi ve Alanya Kaymakamımız Sayın Dr. Hasan Tanrıseven'e programımıza katıldıkları için teşekkür ediyorum'' dedi. 

Medeniyet Öncülerimiz” konulu programında konuşma yapan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, ''Başta Mehmet Akif Ersoy olmak üzere son yüz yıldaki edebiyatçıların Türkiye'nin bugünlere gelmesi için büyük emekleri vardır. Başta Mehmet Akif Ersoy olmak üzere ebediyete intikal eden edebiyatçılarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Değerli edebiyatçı Ali Haydar Haksal'a, Alanya'mıza gelerek bu etkinliğe katıldığı için teşekkür ediyorum'' dedi.


HAKSAL “ŞİİR, ŞAİR VE EDEBİYATÇI TOPLUMUN MİMARLARIDIR”

“Medeniyet Öncülerimiz” konulu konferansta konuşan Ünlü Edebiyatçı, Yedi İklim Dergisi Editörü Ali Haydar Haksal, Şiir ve Şairlerin geçmişten günümüze toplumlara olan kültürel katkılarını anlattı. Yazar Haksal, şiirin adeta bir konuşma dili haline geldiğini, insanların dertlerini şiirlerle anlattığı dönemlerin yaşandığını söyledi. Şiirin güçlü olması, toplumu bir birine bağlayan unsurlar olduğunu belirten Yazar Haksal; şiir, şair ve edebiyatçıların toplumun mimarları olduğunu anlattı. Şiirlerin, mesnevilerin, mevlütlerin, deyişlerin ve benzeri edebi yazıların toplumun imarında çok önem arz ettiğini anlatan Yazar Haksal, Mehmet Akif Ersoy’un yanı sıra Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, ve Cahit Zarifoğlu ile birlikte son dönem edebiyatçıların topluma kattığı değerleri anlattı. 




HAKSAL'DAN TANRISEVEN'E ZİYARET

Ünlü edebiyatçı Ali Haydar Haksal ve Eğitim Bir Sen temsilcileri, “Medeniyet Öncülerimiz” konulu konferans öncesinde Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'e nezaket ziyaretinde bulundu.




Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2016, 10:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83