'ALLAH MİLLETİMİZE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN'

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yılı kutlama ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy Anma Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

'ALLAH MİLLETİMİZE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN'

 İlçe Kaymakamı Hasan Tanrıseven'in mesajı şöyle:

banner111
'Vatanımızın birliğine bütünlüğüne kast eden dünya devletlerine karşı ecdadımızın olağanüstü bir mücadeleyle verdiği Kurtuluş Savaşımızı ifade eden ve Milletimizin iman dolu ruhunu ve azmini yansıtan İstiklal Marşımızın TBMM’de kabulünün yıldönümünü gururla kutluyoruz. İstiklal Marşımızı vatan sevgisiyle abideleştiren  milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u minnet duyguları içinde saygıyla anıyoruz. 

İmkansızlıklar içinde, zor şartlarda verdiğimiz Milli Mücadele’nin büyüklüğünü, Aziz Milletimizin asil karakterini, cennet vatanımızın kutsallığını ve şehit kanlarıyla boyanmış ay yıldızlı al bayrağımızın yüceliğini anlattığı İstiklal Marşımız, 724 şiir arasından seçilerek TBMM’de 12 Mart 1921’de coşku ve heyecan içinde Milli Marşımız olarak kabul edilmiştir.

Mehmet Akif’in dediği “Allah bir daha milletimize İstiklal Marşı yazdırmasın”  düşüncesini benimsemiş ve hayatını bu temel amaca yönlendirmiş Türk Milleti olarak  aldığımız bayrağı hep ileriye taşıyacağız.

Tarihimizin gurur sayfalarından birini andığımız bu önemli günde, İstiklal Mücadelemizin Kahramanları başta olmak üzere bütün şehitlerimizi, milli mücadelenin en büyük mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet duyguları içinde şükran ve rahmetle anıyoruz.'


Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2016, 10:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83