İNGİLİZ TURİST SAYISINDA %4 ARTIŞ

İngiltere Antalya Muavin Konsolos Vekili Elvan Korukoğlu, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'i makamında ziyaret etti. İngiliz Diplomat, Birleşik Krallık vatandaşlarına yönelik yapılan çalışmalardan dolayı Kaymakam Tanrıseven'e teşekkür etti.

İNGİLİZ TURİST SAYISINDA %4 ARTIŞ
 KORUKOĞLU ''YAPTIĞINIZ ÇALIŞMALARDAN DOLAYI İNGİLİZ VATANDAŞLARI ADINA SİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM''
Alanya'da yaşayan Birleşik Krallık vatandaşlarının durumunun ele alındığı ziyarette Konsolos Vekili Korukoğlu, ''Geçirdiği rahatsızlık sonucu yatağa bağımlı olan ve Alanya’da yaşayan 87 yaşındaki İngiliz vatandaşı John Bell'i ziyaret ettim. Durumu hakkında hastaneden bilgi aldım. Sizi de ziyaret ederek hastamıza göstermiş olduğunuz yakın ilgiden dolayı teşekkür etmek istedim. Alanya'da yaşayan yerleşik yabacılardan sürekli Alanya hakkında bilgiler alıyoruz. Birleşik Krallık, İngilizler vatandaşlarımız sizden inanılmaz şekilde memnunlar ve sizi çok seviyorlar. Ayrıca, Göç İdaresi Alanya Grup Başkanlığının açılmasından dolayı da çok teşekkür ediyoruz. Kaymakamlık ile yakın ilişki içerisinde çalışmak istiyoruz'' dedi

Birleşik Krallık temsilcisi Elvan Korukoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: ''Antalya'ya gelen Birleşik Krallık vatandaşları olan turist sayısında %4 oranında artış var. İngilizler, Antalya ve Alanya'yı beğeniyor ve seviyorlar.''

KAYMAKAM TANRISEVEN ''ALANYA MİSAFİRPERVER BİR KENTTİR''

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Tanrıseven, Alanya'da yaşayan Türk Vatandaşlarına olduğu kadar yerleşik olan yabancılara da hizmet ettiklerini belirtti. Kaymakam Tanrıseven, “Alanya’da yaşayan İngiliz vatandaşları ve diğer ülke vatandaşlarının her türlü sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Alanya’da yaşayan yerleşik yabancıların, huzurlu ve mutlu yaşaması için gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Antalya ve Alanya'ya gelen İngiliz turist sayısı oldukça fazla. Geçen sene 465 bin civarında Antalya bölgesine İngiliz turist geldi. Yeni turizm sezonunda, Alanya'ya geçen seneye nazaran daha fazla İngiliz turist gelmesini arzu ediyorum. Alanya medeniyetler şehridir. Alanya'da huzur ve güven ortamı var. 37 binin üzerinde yerleşik yabancı Alanya'da mal ve mülk edinmiş durumdadır. Bunların arasında geçtiğimiz aylarda 26 İngiliz Vatandaşı Alanya'da mülk edindi. Alanya'da yaşayan yerleşik yabacılara daha iyi hizmet vermek için Göç İdaresi Alanya Grup Başkanlığı'nı faaliyete geçirdik. Böylelikle Antalya'ya gitme zorunlulukları ortadan kalkmış oldu. İş ve işlemlerini burada kolayca takip ediyorlar'' dedi.

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırılan İngiliz vatandaşı John Bell ile yakından ilgilendiklerini ve durumunu takip ettiklerini söyledi. Kaymakam Tanrıseven, Alanya'da İngilizlerde dahil olmak üzere yerleşik yabacıların Alanya halkı iyi gayet uyumlu bir şekilde yaşadıklarını belirterek, ''Bu da Alanya'nın ne kadar hoşgörü kenti olduğunu ortaya çıkarıyor. Alanyalı ve Alanya'da yaşayan vatandaşlarımız misafirperver olduklarını unutmayalım ” dedi.



Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2016, 15:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83