YGS'YE GİRECEKLER DİKKAT!

Alanya Belediyesi, 13 Mart Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na girecek öğrencilere yönelik ‘Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yöntemleri’ semineri düzenledi.

YGS'YE GİRECEKLER DİKKAT!

 Alanya Belediyesi, üniversiteye geçiş sınavlarının ilk aşamasını oluşturan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi öğrenciler için ‘Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yöntemleri’ semineri düzenledi. Düzenlenen seminerde, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunuldu.

banner111
Nezihe Soydan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Arıkan Yılmaz Dim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlenen seminere konuşmacı olarak Alanya Belediyesi psikologu Esra Yemez katıldı. 

Öğrencilerin mesleki seçimlerinde büyük öneme sahip olan YGS sınavı öncesi yaşanabilecek olumsuz durumları en aza indirmek adına yapılan seminerde, sınav kaygısı, kaygının nedenleri, ortaya çıkan tepkiler, baş etme yöntemleri anlatıldı. 

Özellikle olumsuz düşüncelerin sebep olacağı zararlara değinen Psikolog Esra Yemez; “Sınavda başarılı olamayacağım" yerine "Sınavda başarılı olabilmek için elimden geleni yapacağım”  "İyi değilim, beceremiyorum, yetersizim,” yerine "Mükemmel değilim ama kendimin farkındayım. Bu zamana kadar okuyup bir yerlere geldiysem bu tesadüf değil, benim zekamı, azmimi ve çalışkanlığımı gösterir”  diyerek motivasyonu arttırmanın ve gerçekçi düşünceyi sağlamanın öneminden bahsetti. Son anda sınava hazırlanılmaması gerektiğinin altını çizen Yemez, bu durumun kafa karışıklığına sebep olabileceğini ve sınavdan önce iyi şekilde uyuyup, dinlenmeyi, doğru beslenilerek vücuda fazla yükleme yapılmaması gerektiğini belirtti.

Öğrencilerin soru cevaplarıyla son bulan seminerde Psikolog Esra Yemez, vatandaşların sınav günü öğrencilerin dikkatinin dağılmaması için azami gayret göstermelerinin çok önemli olduğunu kaydederek, sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diledi.






Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2016, 16:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83