ÖĞRENCİLER İÇİN HER ŞEY HAZIR

Yarın yapılacak olan YGS sınavı öncesi ALKÜ Rektörü ve ÖSYM Alanya İlçe Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, sınava girecek öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunurken, sınav günü vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.

ÖĞRENCİLER İÇİN HER ŞEY HAZIR

 Uzun bir çalışma maratonunun ardından gözler 13 Mart Pazar günü (Yarın) yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) çevrildi. Hafta başından beri devam eden sınav güvenliği toplantıları sonucunda, Alanya’da sınav günü sınava girecek öğrencilerin herhangi bir sorunla karşılaşmaması için gereken tüm önlemler alındı. Yine sınav günü bir problem yaşanmaması için Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) İşletme Fakültesinde, 2016 YGS’de görev alacak Bina Sınav Sorumlusu, Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı ve Bina Yöneticililerine yönelik eğitim toplantısı yapıldı. Toplantıya, ALKÜ Rektörü ve ÖSYM Alanya İlçe Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, başkanlık etti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Pınarbaşı, bu sene rekor bir katılımla 38 farklı okulda 10.450 öğrencinin gireceği sınavın sıhhatli bir şekilde uygulanması için bütün önlemlerin alındığını ifade etti. Pazar günü gerçekleştirilecek olan sınav ile ilgili şehir halkını da duyarlı olmaya davet eden Pınarbaşı, sınavdan önceki gece ve sınav süresince vatandaşların, gerekli duyarlılığı göstereceğine inandığını ve sınav günü öğrencileri rahatsız edici yüksek seslerden de uzak durulmasını istedi.

banner111
SINAVA GİRERKEN BUNLARA DİKKAT EDİN!

Sınava katılacak öğrencilere de bir takım uyarılarda bulunan Pınarbaşı, “Öğrencilerin sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az bir saat önce binanın önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir” dedi. Önemli bir gelişmenin de altını çizen Pınarbaşı, “ T.C. Nüfus Cüzdanını kaybeden adaylar için Alanya İlçe Nüfus Dairesi’nin sınav günü sabah 07.00 ile 10.15 saatleri arası açık olacaktır. Sınav Giriş Belgesi ve vesikalık fotoğraf ile başvuran adaylar T.C. Nüfus Cüzdanını çıkartabileceklerdir. Özellikle dikkat edilmesi gereken husus adayların, sınav salonuna girebilmeleri için yanlarında mutlaka Sınava Giriş Belgesi ve 2. maddede belirtilen kimlik belgelerini bulundurmaları gerekmektedir. Bu iki belgeyi yanında bulundurmayan adaylar ÖSYM Başkanlığının Sınav Uygulamalarına İlişkin Güvenlik Tedbirleri gereğince kesinlikle sınav salonuna alınamayacağından, adayların bu belgeleri yanında bulundurmaları önem arz ediyor” dedi. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) İşletme Fakültesinde bulunan sınav koordinatörlüğünün hafta sonunda çıkabilecek sorunları çözmek için açık bulunacağını belirten Pınarbaşı, sınava girecek tüm öğrencilere de başarılar diledi

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2016, 09:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83