ALİ DARI YENİDEN BAŞKAN

Alanya Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi'nin seçimli genel kurulunda Ali Darı yeniden başkan seçildi.

ALİ DARI YENİDEN BAŞKAN
Kongrede esnaf birliklerinin genel başkanlarına seslenen Ali Darı "Esnaf bitiyor diye feryat ediyorsunuz bu durum karşısında hiç bir öneride bulunmuyorsunuz" dedi. Darı, oda başkanlarına önüne gelen kişileri odaya kaydetmeyin çağrısı da yaptı. Alanya Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi seçimli mali genel kurulunu Belediye Düğün Salonu'nda yaptı. Ortakların yoğun ilgi gösterdiği kongreye sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi partilerin ilçe başkanları, Kaymakam ve Belediye Başkanı da katıldı. Kongrenin açılışında konuşan kaymakam Hasan Tanrıseven esnafa umut dolu mesajlar verdi. Tanrıseven "2016 turizm sezonunda beklendiği bir kiriz yaşanmayacak rahat olun" dedi.

Alışıla geldiği gibi uzun süren bir açılış konuşması yapan Ali Darı 50. yılını dolduran kooperatifinin çalışmalarını anlatan Darı kooperatiflerin kredi vermediği ve esnafın tefeciye düştüğü yönünde sözler duyduklarını söyledi. Darı kasım ve Aralık aylarında kredi sorunlarının olduğunu herkes bilmeli diye konuştu.

Başkan Darı kredi kullandırılırken esnaflar arısında ayrım yapıldığı iddialarına da yanıt verdi. Esnaf adına söz söyleme hakkı bulunanların sadece laf ürettiğini belirten Darı "Neden bir dosya hazırlayıp hükümete sunmuyorsunuz" diye sordu. Esnafların iflas ettiği ve kaçtığı söylemlerine de değinen Darı "İflaslar öncede vardı şimdi de olacak bundan kurtuluş yok" açıklamasında bulundu. Dükkan sahiplerine kira artışı yapmaları çağrısı da yapan Darı "Esnaf biterse o dükkanlar hiç bir işe yaramaz" dedi. Kooperatif Başkanı Darı esnaflardan siyasilere sigorta primi konusunda baskı yapmalarını talep etti. Faizsiz kredi imkanından yararlanmak için bir çok kişinin odalara kayıt yaptırarak sahte esnaf olduğunu iddia eden Darı, isim vererek oda başkanlarına çağrıda bulundu. 2015 yılında 100 milyonu aşkın kredi kullandırarak bölgenin en çok işlem yapan Kooperatifi olan Alanya Esnaf Kefalet kredi Kooperatifinde ortaklar Ali Darı ve ekibine 4 yıl daha vize verdi.


Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2016, 10:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83