KALP DELİĞİNE CERRAHİSİZ MÜDAHALE

Muğla’nın Seydikemer İlçesi’nden tedavi olma için Antalya’ya gelen yaşındaki 75 yaşındaki Musa Şimşir, “Kalbimdeki büyük delik ameliyatsız bir şekilde kapatıldı. Ameliyat olmak zorunluluğu beni düşündürürken, cerrahisiz bunun gerçekleşmesi benim için bir mucize” dedi. Operasyonu gerçekleştiren Dr. İsmail Ateş ise; “Kapatılması zor bir deliği, açık kalp ameliyatına gerek kalmadan kapatmayı başardık” şeklinde konuştu.

KALP DELİĞİNE CERRAHİSİZ MÜDAHALE

 Doğuştan kalbinin delik olduğunu çok yeni öğrendiğini belirten 75 yaşındaki Musa Şimşir, “Çiftçilik yapıyordum. Ağır bir mesleğe sahip olmama rağmen o güne kadar kalbimdeki delik hiç belirti vermemişti. Adım atamaz hale geldiğimde, hastaneye başvurdum. Akciğerimle ilgili rahatsızlığımın yanı sıra kalbimdeki delik de ortaya çıktı. Açık kalp ameliyatı olmam gerektiği söylendi. Ben de yaşım nedeniyle bu ameliyatı olmak istemedim. Kalbimdeki deliğin 4 cm kadar büyük olması nedeniyle çare aramaya başladık” şeklinde konuştu. 

banner111
“CERRAHİSİZ BU DELİĞİN KAPATILMASI MUCİZE”

Kalbindeki delik nedeniyle yaşamsal faaliyetlerini bile yapamayacak hale geldiği belirten Musa Şimşir; “Cerrahisiz tedavi için pek çok hastaneyi araştırdık. Bu vesileyle yolumuz kardiyoloji hekimi İsmail Ateş’le kesişti. Eğer onunla karşılaşmasaydık, mecburen açık kalp ameliyatı olacaktım. Bu şekilde kalpteki büyük bir deliğin ameliyatsız kapatılması, gerçekten mucize. Tıp gelişiyor. Allah, hekimlerimizden razı olsun” ifadelerini kullandı.

“KAPATILMASI ÇOK ZOR BİR DELİK TESPİT ETTİK”

Operasyonu gerçekleştiren Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Dr. İsmail Ateş, Musa Şimşir’in hastaneye başvurduğunda nefes alamama, sürekli yorgunluk hali ve basit işleri bile yapamama şikâyetlerinin olduğunu söyleyerek, “Hastamız mümkünse ameliyat olmadan kalbindeki deliğin kapatılması umuduyla hastanemize başvurdu. Endoskopik cihazla yaptığımız muayene sonrasında 4 cm’lik kapatılması çok zor bir kalp deliği tespit ettik” diye konuştu.

“AKCİĞER TANSİYONU DA YÜKSEKTİ”
Musa Şimşir’in muayenesi esnasında akciğer tansiyonun yüksekliğinin de tespit edildiğini sözlerine ekleyen Dr. İsmail Ateş, “Belirli bir tansiyon yüksekliğinden sonra hastalara bu işlemi yapmak zor. Hastamızın aldığı bir günlük tedavi sonrası akciğer tansiyonu seviyesi düştü. Bu durumhastanın tedaviden fayda göreceği anlamına gelmekteydi.Hastamızı anjiyo laboratuvarına alarak, PerkutanASD Kapatma Yöntemi’yle kalbindeki deliği kapanması planladı. Başarılı geçen operasyonun sonunda hastamızın kalbindeki delik kapatıldı” dedi.

“YAŞAMINI ARTIK DAHA KOLAY SÜRDÜRECEK”

Operasyon esnasında kullanılacak en büyük ASD cihazını kullandıklarına vurgu yapan Dr. Ateş, “Bu tür cihazlar; çok sık kullanılmamaktadır. Çünkü genellikle bu tür hastalar cerrahi yöntemle tedavi edilir. Göğüs açılarak yama yapılır. Hastamızın kalp deliğinin kapatılması işlemini sırasında akciğer tansiyonunun daha da düzeldiğini gördük. Hastamızın artık yorgunluk, halsizlik ya da nefes darlığı sıkıntısı çekmeyecek. Akciğer problemleri düzelecek. Yaşamını daha kolay sürdürecek” ifadelerini kullandı. 

“5 MM’LİK MİNİK BİR KESİDEN KALBE ULAŞTIK”

Kasık bölgesinden 5 mm’lik minik bir kesiden hastanın kalbine ulaştıklarına belirten Dr. İsmail Ateş, operasyonun ardından hastanın 1 gün hastanede kaldığını belirtti. Yaşı ileri ve akciğer tansiyonu olan bu tip hastaların anestezi almasının önerilmediğini ve cerrahisiz işlemle operasyonun yapılabileceğini hatırlatan Dr. Ateş, “Düzenli olarak sağlık kontrolüne gidilmediğinde, bu tip sorunlar geç öğreniliyor. Hastamız bir kez olsun kardiyoloji muayenesi olsaydı; kalpteki delikdaha erken öğrenilebilirdi. Bu nedenle yılda en az 1 defa chek-up yaptırılmasını tavsiye ediyoruz” dedi.

EBEVEYNLERE UYARI!

Musa Şimşir’in 75 yıl boyunca kalbindeki delikle yaşadığını hatırlatan Dr. İsmail Ateş sözlerini şu önerileri vererek sürdürdü: “Bu noktada anne ve babalara büyük görev düşüyor. Ebeveynler, çocuklarını mutlaka çocuk kardiyolojisi hekimine muayene ettirmesi gerekiyor. Bu şekilde kalple ilgili doğuştan gelen rahatsızlıksa tespit edilip, takip altına alınabilir. Erken tespit her zaman için önemlidir.”

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2016, 11:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83