ALTSO'nun gündemi artan inşaat maliyetleri oldu

ALTSO gündemine artan inşaat maliyetlerini aldı. Başkan Mehmet Şahin, geçmişte olduğu gibi betondaki fiyat tekelleşmesinin düzelmemesi halinde konuyu rekabet kuruluna şikayet edeceklerini söyledi. Şahin, turizmle yönelik ise bugünkü güncel verileri paylaştı ve 2019 yılına göre yüzde 41 kayıp yaşandığını ifade etti.

ALTSO'nun gündemi artan inşaat maliyetleri oldu

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Aylık Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Başkan Vekili Mustafa Irmak’ın başkanlık ettiği toplantıda konuşan ALTSO başkanı Mehmet Şahin, ülkenin en büyük sorunlarından birisinin istihdam olduğunu söyledi. Alanya’mızın, Antalya’mızın ana lokomotifi turizm. 2019'da Antalya Havalimanı'na gelen turist sayısı 14 milyon 914 bin. Gazipaşa-Alanya Havalimanı'na ise 301 bin 368.  Antalya ve Gazipaşa Alanya Havalimanı giriş sayısı 15 milyon 215 bin 368 kişi geldi. 2020'ye baktığımız zaman Antalya Havalimanı’na 3 milyon 540 bin, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na 29 bin 703 kişi geldi.  Bunun da toplamı 3 milyon 569 bin 703 kişi. Yani yüzde 24 ile çalışmışız. Bugün itibarıyla Antalya Havalimanı'na giriş sayısı ise 8 milyon 318 bin 427 kişi. Gazipaşa-Alanya Havalimanı ise 94 bin 902. Toplamda 8 milyon 413 bin 329 turist Antalya ve Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na giriş yaptı. 2019 ile kıyasladığımızda zaman farkını da düşünürsek 8 milyon turistin yıl sonuna kadar 9 milyon olacağını varsayarsak yüzde 60 seviyelerindeyiz” dedi. 

banner111

“SONUNA KADAR GEREKLİ MÜCADELEYİ VERİRİZ”

Bir sektörde biraz hareketlenme olunca fırsatçıların hep ortaya çıktığına dikkat çeken Şahin, artan beton fiyatları konusunda hukuki yollara başvurabileceklerini açıkladı. Şahin, “Göreve geldiğimiz zaman mücadele ettiğimiz beton santralleriyle ilgili haksız bir rekabet vardı. O dönemde de rekabet bölgesel piyasaya uymuyordu. Rekabet Kurulu’na şikayet etmiştik. Önce kendilerini uyardık, bakın serbest piyasa demek hakka hukuka uygun davranmaktır. Serbest piyasa fırsatçılık yapmak demek olmamalı. Odamıza kayıtlı 700'ün üzerinde müteahhit firma var. Kazanan kaç müteahhit? Bu defa insanların alım gücünü de etkiliyorsunuz. İstihdama da zarar veriyorsunuz. Bir an önce umarım düzeltirler. Daha önce bağlantı yaptıklarında bile fiyat farkı uygulamaya çalışıyorlarmış. Beni arayan arkadaşlarım oldu. İnceledim doğru. Bizim amacımız bağcı dövmek değil, üzüm yemek. Buradan beton santrallerini uyarıyoruz. Lütfen gereğini yapın. Değilse tekrar Rekabet Kurulu’na gidip hukuki haklarımızı iş insanlarımız, Alanya’mız adına sonuna kadar ararız. Herkes parasını kazansın ama haksızlık olursa buna karşı çıkarız. Bir sektörümüzü daha sekteye uğratmaya çalışmasınlar. İnşaat sektörü 160'ın üzerinde sektörü hareketlendiriyor. Turizm çalışanları geçen yıl turizmde iş bulamayınca inşaatlarda çalıştı. Bu sektörü sekteye uğratamazsınız. Hakkınız yok. Özellikle bu konunun üzerinde duracağım. Sonuna kadar kararlıyız. Beton fiyatları ile ilgili hukuki hakkımızı sonuna kadar ararız. Alanya’mız, iş insanlarımız, müteahhitlerimiz için sonuna kadar gerekli mücadeleyi veririz” diye konuştu

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83