'Bağ Kur ve SGK primine düzenleme şart'

Alanyalı Meslek Odası Başkanları, SGK'nın işçi primlerini 3250 TL'ye, en düşük Bağ Kur primini de 3 bin TL'ye yükseltmesi tepkiye neden oldu.

'Bağ Kur ve SGK primine düzenleme şart'

En düşük Bağ Kur prim ücretinin 3 bin TL, SGK çalışanının prim ücretinin de 3 bin 250 TL olması tartışmalara neden oldu. Meslek Odası Başkanları, esnafın ve işverenlerin bu primi ödeme şansı olmadığını söyleyerek, bu konuda düzenleme yapılmasını istediler. 

banner111

Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, "2023 yılının ilk Bağkur pirimini ödedim. İndirimli en düşük Bağkur Primi 2.953,00 TL. Sözkonusu 3 bin liralık aylık Bağkur primini Esnaf ve Sanatkarımızın büyük bir çoğunluğu maalesef ödeyemeyecektir. Sık sık ödeyemeyenler için aflar çıkarmak yerine; makul, ödenebilecek ve esnaf ve sanatkarı sıkıntıya sokmayacak bir Bağkur prim düzenlemesi yapılmalıdır" derken, Pazarcılar Odası Başkanı Hüseyin Gök, "Ben kendim bile 3 bin TL olan Bağ Kur primini ödemekte zorlanırım. Bu rakam bana bile ağır geliyor, esnafın bu şartlarda ödemesi imkansız gibi bir şey. Bir de Bağ Kur primi ödeyen esnafı düşünmemiz gerekiyor. Onlarda yanlarında işçi çalıştırıp, SGK primi de ödüyorsa bu işin içinden çıkamaz" dedi. 
 

"DEVLET TEŞVİK VERMEZSE ÖDEME ZOR OLUR"

Alanya Metal İşleri Odası Başkanı Ali Rıza Açman, "Bu prim ücretleri esnaf açısından yüksek. Bunu esnaf ödeyebilir mi, ödeyemez mi, bu konuda net yanıtı önümüzdeki 15 gün içersinde vereceğiz. Çünkü devlet esnafa teşvik imkanı sunacak mı, sunmayacak mı? Bu konuda gelecek yanıta göre konuşmak daha iyi olur" dedi. Alanya Minibüscüler, Otobüscüler ve Servis Araçları Odası Başkanı Paşa Özkan, "Esnafın kazancı düşüyor ama gideri artıyor. SGK ve Bağ Kur primlerinin artması esnaf açısından çok iyi olmadı. Bu konuda bu primleri bir çok esnafın ödeme imkanı yok. Çünkü gelir ona göre ama gider artıyor. Gelire oranla gideri karşılamamız imkansız gibi bir şey" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83