Çiftçiye ANTBİRLİK'ten güzel haber

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) nar, narenciye, tahıl ürünleri ile hayvansal yem olan silaj alımına başladı.

Çiftçiye ANTBİRLİK'ten güzel haber

ANTBİRLİK, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin tarım ürünlerinin satışında aracıların ortadan kaldırılması için kooperatiflerin güçlendirilmesi gerektiği yönündeki çağrısı üzerine çalışmalarını değiştirdi. ANTBİRLİK, pamuk alımının yanı sıra bölgedeki nar, narenciye ve tahıl ürünlerinin de alımı-satışı gerçekleştirecek. Ayrıca çiftçinin hayvansal yem ihtiyaçları için de silaj alımı da yapacak olan birlik, zeytinyağ üretiminde ANTBİRLİK adıyla piyasaya çıkacak. Bölgedeki zeytin çiftçisinin ürünlerini de en iyi şekilde değerlendirilecek.

banner111
Çiftçinin sigortası

ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, bölgedeki çiftçinin temel kilometre taşı olacaklarını söyledi. Yavuz, "Bölgedeki çiftçinin sigortası olacağız. Yıllardır içine kapanan ANTBİRLİK, bundan sonra Antalya tarımının tamamına hitap edecek güce ulaşacak" dedi.

2023'de 23 bin ortak

Antalya'nın çiftçilerine 'Gelin ortak olun ve birliğinize sahip çıkın' çağrısında bulunan Mustafa Yavuz, "Önceki yönetimler büyüme yerine adeta çiftçiye eziyet ederek küçülmüş. Biz yönetim olarak büyümeyi seçtik. Üretici kardeşlerimizin kazanmasını istiyoruz. Hedefimiz en kısa zamanda 23 bin ortak sayısına ulaşmak" diye konuştu.

"Gerçek gücümüz gün yüzüne çıkaracağız"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekci'nin "Türkiye'deki çiftçi bütünleşmesinin sağlandığı kooperatif birlikleri daha güçlü olmalı" sözünü hatırlatan Yavuz, "Bütün projelerimizi ve çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz. Birliğin kurulduğu yıllardaki o şaşalı dönemini yakalamak istiyoruz. Bunun için tüm şartlar mevcut" ifadelerini kaydetti.

"En güçlü birlik sözü"

ANTBİRLİK’in hem Antalya hem de ülke tarımı için çok önemli bir görevi olduğunu ifade eden Yavuz, "Yıllar önce sadece Serik ilçesinde 12 bin 500 ortağı olan ANTBİRLİK, bugün o bölgede bin ortağın altında. Yönetim kurulu olarak bu döngüyü tersine çevireceğiz. ANTBİRLİK yeniden Türkiye'nin en güçlü kooperatifler birliği olacak. Çiftçi kardeşlerime bunun sözünü veriyorum" dedi.

Çiftçiye 25 milyonluk girdi

Yaptıkları proje ve çalışmalarla bölge çiftçisine yıllık 25 milyon lira girdi sağlayacaklarını dile getiren Yavuz, "Çiftçimize ekim öncesi ve sonrası desteklerimiz artacak. Ürünlerini en iyi şekilde değerlendireceğiz. Çiftçimiz kazanırken bizde onlarla el ele kurum olarak büyüyeceğiz. Yönetim olarak tüm çiftçi kardeşlerime bunun sözünü veriyorum" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2017, 15:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83