Domates fiyatları tepetaklak düştü

Domates fiaytlarının 4 TL'den 1 TL'ye düşmesi Alanyalı üreticiyi isyan ettirdi. Üretici, "Daha siftah bile edememiştik" dedi.

Domates fiyatları tepetaklak düştü
Günlerdir basında yer alan domates haberleri fiyatları vurdu. Domatesin 4 TL'ye kadar yükseldiği bir dönemin ardından fiyatlar bir anda 1 TL'ye kadar geriledi. Bu durum en çok üreticiyi vurdu.

Domates fiyalatının rekora koştuğu günlerin ardından fiyatlardaki şok düşü sonrası üreticiler isyan etti. Toslak Tarımsal Sulama Kooperatifi Başkanı Alirıza Selimoğlu, Alanya Adres'e yaptığı açıklamada tarım politikasını eleştirdi. Selimoğlu, "Şimdi de üreticiler mağdur oldu. Maliye Bakanlığı'nın gerekirse yurtdışından domates ithal ederiz ihracaatı durduruz açıklamasın sonra bu durum oluştu" dedi.

Domates üreten üreticilerin mallarının elinde kaldığını belirten Selimoğlu, "Daha domates üreticisinin yüzde 60'ı siftah bile etmedi. Ekilen ürünün yüzde 15'i toplandı. Maliye Bakanlığı'nın açıklamaları üretici ve tüccarları korkutuyor. Fiyatlar 50 kuruş 70 kuruş şeklinde geri gideri giderek 1 TL'ye kadar kısa bir sürede indi. Tüccarlar mal almak için hale gelmiyor. Çünkü piyasa dengesizliği onları kokutuyor. Ekonomi enflastyon sizin için ne kadar öneli ise bizim için de emeğimiz, ekmeğimiz önemli. Mazotta gübrede enflasyon yok mu  sadece domateste mi var? Onların neden fiyatı düşmüyor." dedi.


Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 12:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83