Emlak sektörünün durumunu anlattı

Emlak sektörünün durumunu anlattı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meslek Yüksek Okulu emlak sektörüyle ilgili bilgi ve tecrübelerin paylaşıldığı bir etkinlik düzenledi. Emlak yönetimi, firmaların istihdam fırsatları ve işe alım politikalarının paylaşıldığı panele özel sektör temsilcileri, çok sayıda öğrenci ve mezun katıldı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meslek Yüksek Okulu (ALKÜ) emlak sektörü temsilcileriyle Emlak Yönetimi öğrencilerini bir araya getiren bir etkinlik düzenledi. 7-8 Mayıs’ta düzenlenen etkinlikte ALKÜ öğrencileri firma ve kurum temsilcileriyle buluşup sektör hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Etkinlikte ayrıca Alanya’da emlak sektörü için 10 yılda yapılan satışın son 3 yılda yapıldığı ifade edildi. Panelde yabancıya satışta yeni yapılanmalardan ve emlak yönetimi mezunu öğrencilerin gayrimenkul danışmanlığı sektöründeki avantajlarından da bahsedildi.

ALKÜ’NÜN SEKTÖR-ÖĞRENCİ BULUŞMASINA YOĞUN İLGİ

Düzenlenen etkinliğe, Esmeralda Real Estate sahibi Emrah Cezirioğlu, Antalya Emlak Odası Başkanı İsmail Çağlar, Art Alanya Real Estate sahibi Orhan Coşkun, Gayrimenkul Değerleme ve Geliştirme Uzmanı Servet Ünlü, Aydoğan A.Ş Kiralama Departmanından Ersin Böke, Mary Hotels Yönetim Kurulu Başkan vekili Hüseyin Kara, Atabek Real Estate sahibi Fatih Atabek, Manavgat Remax Star sahibi Hüseyin Günal, Uniq Real Estate sahibi Çağatay Mert Akkaya, West İnvest sahibi Yüksel Erkol, Sicil Servis Gelir Şefi Ahmet Bulut, Mali Müşavir Yunus Kaya ve emlak sektöründe çalışan mezun öğrenciler; Recep Dayantürk, Ufuk Soysalgil, Sibel Öztürk, okul yönetimi ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“EMLAK YÖNETİMİ EĞİTİMİ SEKTÖRÜN DAHA GÜVENİLİR HALE GETİRİLMESİ VE SUNULAN HİZMET KALİTESİNİN ARTTIRILMASI KONUSUNDA ÖNEM TAŞIMAKTADIR”

Açılış konuşmalarını Perakende ve Satış Bölüm Başkanı Sayın Dr. Öğretim Üyesi Ömer Emre Aslan “Emlak sektörü uzun bir geçmişe sahip bir sektör olmasına rağmen görece yeni bir akademik çalışma alanıdır. Üniversite düzeyinde emlak eğitimi de benzer şekilde uzun bir geçmişe sahip değildir. Ancak emlak yönetimi eğitiminin sektörün ve sektördeki girişimlerin kurumsallaşması, daha güvenilir hale getirilmesi ve sunulan hizmet kalitesinin arttırılması noktasındaki katkısı her geçen gün artmaktadır. Bu açıdan sektör ve üniversite arasındaki etkileşimin giderek kuvvetlenmesi önem taşımaktadır. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ALTSO Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen Sektör-Öğrenci Buluşması etkinliği, Emlak Yönetimi bölümü öğrencilerimiz ve sektörün önemli paydaşlarının bir araya getirilmesi açısından çok kıymetlidir. Bu etkinliğin oluşmasında destek veren Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Kenan Ahmet TÜRKDOĞAN’a,Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sayın Serdat BULUT’a, etkinliğe katılarak öğrencilerimize bilgi ve tecrübelerini aktaran sektör temsilcisi misafirlerimize ve bu etkinlikteki emekleri, sundukları bilgileri ve ortaya koydukları özverileriyle katkı sağlayan Emlak Yönetimi Programı öğretim görevlisi mesai arkadaşlarıma; öğrenmek, gelişmek ve olgunlaşmak yolunda etkinliğe yoğun emekleriyle değer katan Emlak Yönetimi Programı görevli öğrencilerine teşekkürlerimi sunarım” sözlerine yer verdi

“SEKTÖR BULUŞMALARIYLA TOPLUMA DEĞER KATACAĞIZ”

Etkinliğin sunumunu üstlenen Emlak Yönetimi programı öğrencisi Ada Er emlak sektörünün geleceği için sürekli gelişim ve değişim için öncü olmak gayretinde olduklarını ifade etti. Er, “Sizlerin destekleri ve tecrübeleri ile çalışmaya devam edip ekonomiye, topluma ve geleceğe değer katacağız. Bu bakış açısıyla, gerçekleştirilen etkinlik sayesinde hem sosyal gelişimimizi tamamlıyor hem de mesleki bilgilerimize katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİNDEN ÖĞRENCİLERE İSTİHDAM SÖZÜ

Panelin moderatörlüğünü ise Öğretim Görevlileri Sayın Süleyman Varol, Sayın Ufuk Aydoğmuş ve Sayın Törehan Merdan Turan yaptığı etkinlikte özel sektör temsilcileri öğrencilere, Ekspertiz ve Site Yönetimi, Turizm Amaçlı Konut Kiralaması, Emlak Sektörü Tecrübe Aktarımı, Güncel Emlak Konuşmaları, Otel Alım Satım Devir İşlemleri, Konut Kredileri, Gayrimenkul Vergileri, Yabancıya Satış ve Proje Uygulamaları, Bayilik ve Franchising Sistemi, İş Hayatı ve Gayrimenkul Danışmanlığı ve Güncel Sektör Tartışmaları isimli eğitimler verdi. Ayrıca sektör temsilcileri ALKÜ öğrencilerine mezun olduktan sonra istihdam edilmelerinde yardımcı olacaklarını dile getirdi.

“MESLEKİ GELİŞİMİMİZ İÇİN İLK AĞIZDAN BİLGİ ALIYORUZ”

TRT Dinle Radyosu ile canlı yayın etkinliği yapan Emlak Yönetimi öğrencisi Bahar Atilla etkinlikle ilgili şunları söyledi:

banner111

“Sektör öğrenci buluşmasında biz öğrenciler kişisel ve mesleki gelişim için ilk ağızdan bilgi alarak farkındalık fırsatı yakalıyoruz.  Sektöründe ve bölgesinde söz sahibi firmalarla birebir tanışmaktayız. Firmaların istihdam fırsatları, işe alım politikaları hakkında bilgiler almayı hedefliyoruz”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83