'ESNAF SABUN GİBİ ERİYOR'

Milliyetçi Hareket Partisi Konaklı Mahalle Başkanı Hilmi Uyar, siyasileri ve oda başkanlarını esnaf için tedbir almaya çağırdı.

'ESNAF SABUN GİBİ ERİYOR'

 Uyar'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle: 

banner111
"Biz Turizm sektörünün ayrılmaz bir parçası olan esnafın, yaşadığı sıkıntıların daha yüksek sesle dile getirilmesini ve bu esnafa sahip çıkılması için Antalya bölgesindeki tüm Oda, kooperatif ve Dernek yöneticilerinin seslerini yükseltmelerini bekliyoruz. Unutulmamalıdır ki, turizm esnafı için kötü giden bir sezonun açığı, iyi giden 3 sezon gelirleriyle ancak kapatılmaktadır. Kaldı ki, esnaf batmadan ayakta kalabilirse!! 

Korkarım ki, bir önlem alınmaz ise, Turizm sektöründe faaliyet gösteren küçük esnafın büyük bir çoğunluğu iflası yaşayacak veya geri dönüşümü olmayacak çok ağır kayıplarla karşılaşacaktır. Turizm sektöründe yaşanan bu sıkıntıları ne yapalım, bu yıl böyle oldu gibi kadere razı olma tavrından bir an önce kurtulmalı, üzerine ölü toprağı serpilmişcesine yaşanan sessizliği Odalarımız, derneklerimiz ve bölgenin önde gelen siyasetçileriyle birlikte Hükümetimize duyurmalıyız. Bugün terör bölgelerinde esnafa yapılan iyileştirmeler, turizmciler için bir çözüm kapısı olamaz mı? Terörün en büyük mağduru turizmciler değil mi? Korkarım ki, yarın bankalar sicili temiz esnafı mumla arar duruma gelecekler. Devletin Turizmcileri sadece otel sahipleri olarak algılamaması ve çevrede bulunan tüm küçük esnafı da göz önüne alarak bir kriz politikası yönetmesi gerekmiyor mu? 

Esnafın durum şuan maalesef suda eriyen sabun misalidir. Eğer biran önce önlem alınmaz ise, bölgede çok trajik sonuçlar doğacaktır. Yarın bu kötü gidişin ağır sonuçlarıyla karşılaşmak istemiyorsak, bugünden önlemler alınmalı, esnafı ve tüccarı koruyucu vergi indirimi, vergi ve ssk öteleme, borçların silinmesi ve ötelenmesi gibi önlemler masaya yatırılmalıdır. Bu sessizlik hayra alamet değildir."

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2016, 16:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83