GENÇ ÇİFTÇİLERE 30 BİN TL HİBE

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce mahalle muhtarlarına yönelik düzenlenen çiftçi bilgilendirme toplantısına katıldı. Toplantıda, Devletin kırsalda yaşayan vatandaşlara ve genç çiftçilere verdiği destekler anlatıldı.

GENÇ ÇİFTÇİLERE 30 BİN TL HİBE

 İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce mahalle muhtarlarına yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında muhtarlara hitap eden  Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, şunları kaydetti; “Bugün burada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının önemli projelerinden birisinin tanıtımını yapıyoruz. Devletimiz kırsal kesimdeki vatandaşlarımızı bu tür projelerle destekliyor. Bu proje, Alanya'mız için son derece önemli. Kırsal kesimde olan vatandaşlarımıza duyurmamız gerekiyor. Devletimiz 18-40 yaş arasındaki çiftçilerimize 30 bin TL karşılıksız kredi veriyor. Bu hibe kredisine müracaat etmenin çiftçilerimize  çok büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum. Şartlarını incelediğimde, çiftçilerimiz için gerçekten uygun olduğunu gördüm. Muhtarlarımızdan ricam; özellikle kırsal kesimdeki vatandaşlarımızın evlerini tek tek gezerek, bu projenin tanıtımını yapıp, Alanya'mızın bu fırsattan yararlanması için gayret gösterilmesidir. Devletimizin genç çiftçilere sunduğu hibeden yararlanalım.”

banner111
TARIM MÜDÜR RÜZGAR "SON BAŞVURU TARİHİ 12 MAYIS 2016"

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, bilgilendirme toplantısında,  5 dönümün altındaki araziler için, dönümüne 100 TL teşvik primi verildiğini ifade etti. Tarım Müdürü Rüzgar; çiftçilere mazot, gübre, fidan desteği verildiğini ayrıca “0” faizle uygun şartlarda sera yenilemek için kredi imkanlarının sağlandığını söyledi. Çiftçi Mallarını Koruma Kurulu hakkında ayrıntılı bilgi veren Rüzgar, hayvancılık yapan vatandaşların 15 Mayıstan önce yayla ve meralara hayvanlarını bırakılmaması konusunda uyardı. Hayvancılık alanında 18-40 yaş gurubu genç çiftçilere 30 bin TL hibe kredisinin de verildiğini söyleyen Tarım Müdürü Rüzgar, “Gerek arıcılık, gerekse diğer hayvancılıkla ilgili olarak makul bir proje sunulursa, 30 bin TL hibe şeklinde verilmektedir. Bu proje 20 bin nüfus altındaki kırsal mahalleleri kapsamaktadır ve puantaj şeklinde müracaatla değerlendirilecektir.  Son başvuru tarihi 12 Mayıs 2016'tır. Bize müracaat ederseniz, biz üzerimize düşen her türlü görevi yerine getiririz” dedi.

MUHTARLARI İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN GELEN EKİPLER BİLGİLENDİRDİ

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce mahalle muhtarlarına yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında; İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden gelen uzman ekipler 30 bin TL hibe kredisi ile ilgili mahalle muhtarlarını bilgilendirdiler. Uzman ekipler, kırsal kalkınma ile ilgili muhtarların sorularında cevaplandırdılar.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2016, 13:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83