KAYMAKAMDAN ODA BAŞKANLARINA ZİYARET

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya’da faaliyet gösteren Esnaf Odalarından, Bakkallar Odasını, Pazarcılar Odasını ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

KAYMAKAMDAN ODA BAŞKANLARINA ZİYARET

 Esnaf Odalarının ziyaretine, Bakkallar Odasından başlayan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, yeni turizm sezonu öncesi sivil toplum kuruluşlarına ve esnaf odalarına bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiğini belirtti. Yeni turizm sezonu öncesinde esnafın sorunların dinleyerek sorunların çözümü için gereken girişmelerin yapılması gerektiğini söyleyen Kaymakam Tanrıseven, Alanya’yı ziyaret edecek turistlere karşı hoşgörülü bir tavır sergilenmesi ve iyi ağırlanması gerektiğini ifade etti. Düzenlenecek eğitimlerle bakkal esnafına katkı sağlaması gerektiğini belirten Kaymakam Tanrıseven, Bakkallar Odası Başkanı Veliddin Yenialp’tan odanın ve bakkalcıların sorunları hakkında bilgi aldı. 

banner111
ZİYARETİN İLK DURAĞI BAKKALAR ODASI

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’i Oda Yönetimi ile birlikte karşılayan Bakkallar Odasını Başkanı Veliddin Yenialp, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Yenialp, "Bakkal Amca" döneminin kapanmadığını aksine yapılan çalışmalarla bu dönemin devam edeceğini anlattı. Bakkalların bir tabela birlikteliğine giderek güven dolu bir bakkal anlayışının ortaya çıkması için çalıştıklarını anlatan Oda Başkanı Yenialp, Devletin verdiği destekle üyelere düşük faizle 17 Trilyonun üzerinde kredi imkanı sağlandığını belirtti. Başkanı Yenialp, “Sayın Kaymakamımız Dr. Hasan Tanrıseven’e bizlere vermiş olduğu destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendileri her zaman bizlerin sorunlarını dinlemiş ve çözüm yolları aramıştır” dedi.

PAZARCILAR ODASINI ZİYARET
 
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya'da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarından Bakkallar Odası ziyaretinin ardından, Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası'nı ziyaret etti.

Oda başkanı Hasan Yiğit ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Kaymakam Tanrıseven, Odanın genel durumu hakkında genel bir bilgi aldı.

Oda'ya 1070 üyenin bulunduğunu ifade eden Oda başkanı Hasan Yiğit, "12 yerde pazar kuruyoruz. Esnafların arasında pazarcı esnafı Belediyelere ve şehir ekonomisine en fazla katkıda bulunan esnaflardır. Şartlarımızın daha iyi olmasını arzu ediyoruz. Alanya'nın Avrupa standartlarında olması için Alanya'da kapalı olmalısını istiyoruz. Alanya Kaymakamımız Sayın Dr. Hasan Tanrıseven düzenlediğimiz yemeğe katılarak, pazarcı esnafının birlik ve beraberliğini gördü. Bizlerin her zaman yanında olan Kaymakamımıza teşekkür ediyorum" dedi. 

Pazarcı esnafının halkla birebir diyalog içerisinde bulunduğunu söyleyen Kaymakam Tanrıseven, "Pazarcı esnafımız bizim için son derece önemlidir. Pazarcılarımızın her türlü sorunları ile ilgileniyoruz. Pazarcı esnafımız, vatandaşlarımıza ve ilçemize gelen misafirlere hoşgörülü ve güler yüzlü yaklaşmalıdır. Alanya'mızı bir dünya şehri olarak görüyorsak, pazarlarımız da ona göre güzel olmalıdır. İsteklerinizi, sıkıntılarınızı çok iyi biliyorum. Kapalı pazar istediğinizi de çok iyi biliyorum. Bunun takipçisi olacağım. Pazarlarımız Avrupa standartlarında olmalı. Kaymakamlık olarak her konuda sizi destekliyoruz" dedi.

ESNAF VE SANATKARLAR ODASINI ZİYARET


Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya'da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları ziyaretlerinin son durağı olan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifini ziyaret etti.

Oda'nın genel durumu hakkında bilgi veren Oda Başkanı Ali Darı, 12 Mart 2016'da yaptığımız genel kurulunun ardından Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifini ziyaret ettiği için Kaymakam Tanrıseven'e teşekkür etti.  

Başkan Darı, "Alanya Kaymakamımız Sayın Dr. Hasan Tanrıseven, Lütfi Yiğenoğlu’ndan sonra gelmiş geçmiş en iyi Kaymakam. Halkla iç içe ve konuşmaları ile esnafımızı rahatlatan tek insandır. Bu konu için çok teşekkür ediyorum. Odamız devletimizin çıkarmış olduğu son kredi ile 2016 ocak ayından bu aya kadar olan süre zarfında 91 kişiye Faizsiz 2.457.00 TL kredi vermiştir. Ayrıca, 266 kişiye İşletme (Faizli) 19.087.200 TL kredi vermiştir" dedi.

Esnafın can simidi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi olduğunu söyleyen Kaymakam Tanrıseven, "Dara düşen esnafımızın can simidi siz olmalısınız.  Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi bilançolarına baktığımız zaman durumumuz gayet iyi. Alanya bütün bölge kooperatifleri arasında birinci sırada yer alıyor" dedi.

KAYMAKAM TANRISEVEN'E ESNAFLARDAN İLGİ

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, esnaf odalarına gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından, Alanya merkezinde bulunan çarşı esnafını ziyaret etti.

Esnafla sohbet ederek sorunlarını dinleyen Kaymakam Tanrıseven, "Bugün çarşıda hareketlilik var. İnşallah bu zamanla daha da artacak. Esnafımıza hayırlı kazançlar temenni ediyorum" dedi.

Alanya çarşı esnafı da Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'e bu tür ziyaretlerden dolayı oldukça mutlu olduklarını belirterek, teşekkür ettiler. Kaymakam Tanrıseven'e yoğun ilgi gösteren esnaflar, çay içmeye davet ettiler.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2016, 18:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83