'12 AY TURİZM İÇİN AKDAĞ ÖNEMLİ'

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı ve 2016 Yılı 1. Dönem Müşterek Komiteler Toplantısı ALTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

'12 AY TURİZM İÇİN AKDAĞ ÖNEMLİ'

 Açılış, yoklama ve mazeretlerin bildirilmesinin ardından yönetim kurulu faaliyetleri ALTSO Başkanı Mehmet Şahin tarafından meclis üyelerine aktarıldı.

banner111
“TURİZM BAKANINDAN DESTEK İSTEDİK”

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın turizmcilerle bir araya geldiği dar çerçeveli “Turizm Sektörü Değerlendirme toplantısına katıldıklarını aktaran Başkan Şahin, Bakan Ünal’dan çeşitli taleplerde bulunduklarını söyledi. Başkan Şahin, “Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal’dan 400 bin ve üzeri yolcu getiren seyahat acentelerine uygulanan desteklerin tüm A gurubu acenteleri kapsaması, SGK Prim ödeme kolaylığının sadece kriz anında değil kış dönemlerinde de uygulanması, iç piyasanın hareketlenmesi için kamu çalışanlarına faizsiz kredi verilmesi ve THY uçuşlarının Avrupa’dan Antalya’ya direk uçuş yapması konu başlıklarında taleplerde bulunduk” dedi.
Bilim ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’la da Ankara’da bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Şahin, “Bilim ve Teknoloji Bakanımız Fikri beyle, KOSGEB desteklerini görüştük. Kendisine desteklerin arttırılması ve özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi hususunda çeşitli taleplerde bulunduk. Bizleri çok iyi karşılayan ve ilgilenen Sayın Bakanımız Fikri beye çok teşekkür ederim” dedi.

“12 AY TURİZM HEDEFİ İÇİN AKDAĞ ÇOK ÖNEMLİ”

AKDAĞ Kayak Merkezi’ne de değinen Şahin, bu konunun da takipçisi olduklarını vurguladı. Geçtiğimiz günlerde Turizm Bakanlığı’ndan gelen yetkililerle inceleme yaptıklarını aktaran Başkan Şahin, AKDAĞ Kayak Merkezi’nin Alanya’nın 12 ay turizm hedefi için çok önemli olduğunu ifade etti. Proje alanının genişletilmesi, mekanik tesislerin planlanması ve turistik tesis yapılacak alanların belirlenmesi konusunda ciddi aşamalar kaydedildiğini de söyleyen ALTSO Başkanı, “Bu proje bürokrasiye takılmayacak. Bizzat takip ediyoruz” dedi.
Suudi Arabistan’a yapılan iş gezisi hakkında da konuşan Başkan Şahin, söz konusu gezinin KOSGEB desteğiyle yapılmadığını dile getirdi. 
Başkan Şahin konuşmasında ayrıca, Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri, Macaristan’a düzenlenen iş gezisi, kahvaltılı istişare toplantıları, kişisel gelişim seminerleri konularında da meclis üyelerine çeşitli bilgiler aktardı.

MÜŞTEREK KOMİTELER TOPLANTISI DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ALTSO Nisan Ayı olağan meclis toplantısının ardından ise Müşterek Komiteler toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Şahin, yönetim kurulu olarak göreve geldikleri günden bu yana gerçekleşen projeler konusunda komite üyelerini bilgilendirdi.
Toplantı’nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Şahin, yılda iki kez müşterek komiteler toplantısı yapıldığını dikkat çekerek, bu toplantıların öneminden bahsetti.
Şahin’in ALTSO yönetiminin yaptığı faaliyetleri ve çalışmaları anlatmasının ardından komite üyeleriyle görüş alışverişi yapıldı ve Alanya ekonomisi için yapılması gereken konular masaya yatırıldı.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2016, 10:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83