ALANYA ADD'DEN MECLİS BAŞKANINA TEPKİ

Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şube Başkanı Aydın Özbaş, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili sözlerine tepki gösterdi.

ALANYA ADD'DEN MECLİS BAŞKANINA TEPKİ

 Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şube Başkanı Aydın Özbaş'ın açıklaması şöyle: 

banner111
Yapılmaya çalışılan sözde anayasada laiklik olmamalı, Dindar anayasa olmalı demek şeriat ve hilafet düzeni kuralım demektir. Meclis sıfatıyla yapılan bu çağrı, hükümetin anayasa değişikliği gayesini ortaya koymaktadır. İslami bir yapıyı adım adım inşa eden iktidar, son noktayı da şeriat-hilafet anayasası ile koymak istemektedir. Şeriat anayasası, aynı zamanda başkanlık anayasasıdır, yani hilafettir. 14 yıl boyunca adım adım varmak istedikleri nokta buydu. Laikliği fiilen kaldırarak, tecavüzcü Ensar tipi gericiliği ile toplumu karanlığın içine hapsettirmektir. Şimdi de bir adım daha atarak son noktayı koymak istiyorlar. Ancak başaramayacaklar. Buna asla izin vermeyeceğiz.

Meclis Başkanı Kahraman sözleriyle şeriata açık çağrı yapmıştır. Meclis Başkanı’nın bu sözleri, siyasi iktidarın 14 yıldır başta eğitim olmak üzere, toplumsal yaşamın bütün alanlarında oluşturmaya çalıştığı “tek din, tek mezhep” anlayışına dayalı toplum modelinin anlaşılması açısından ibret vericidir. Yıllardır halkın dini duygularını sömürerek, hemen her alanda inanç istismarı yaparak hareket edenlerin laiklik fikrinden rahatsızlık duyması hiç şaşırtıcı değildir. Hükümetin, dinselleştirme politikaları, bugüne kadar toplumda yaratılan eşitsizlikleri ve ayrımcılığı daha da derinleştiren politikaların hayata geçirilmesine yardımcı olmuştur.

Laiklik, kadınların özgürlüğüdür. Laiklik, dinin siyasal alana taşınarak sömürünün, yolsuzluğun örtüsü haline getirilmesine son verilmesidir. Laiklik, Uşak’ın Karahallı İlçesi’ndeki Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Veyis Turan Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören kız öğrencilere tacizi örtbas etmeye çalışan zihniyetlere karşı mücadeledir. Türkiye’de dinselleştirme politikaları öyle bir boyuta ulaşmıştır ki; işçi cinayetlerinden kadın katliamlarına, çocuk tecavüzlerinden hırsızlığa, yağmaya ve talana kadar her türlü soruna karşı dinsel referanslar kalkan edilmek istenmektedir. Böylesi bir tablo içerisinde Meclis Başkanı’nın açıklamaları, mezhep çatışmalarına varabilecek biçimde halkın farklı kesimlerini birbirine karşı kışkırtmanın ortamına davetiye çıkarır. Bizler buna asla izin vermeyeceğiz.

Eşitsizliği ve ayrımcılığı savunan, laikliği tehdit ve engel olarak gören TBMM Başkanı’nın görevinin başında bulunmasını kabul etmiyor, kendisini derhal istifaya davet ediyoruz. Bizler Atatürk’ün ‘Laiklik Geleceğimizdir’ sözüyle yola çıkan bir toplumun bağrında yeşeren çağdaş, aydınlanmacı birikimi birleştirerek laikliği savunacağız ve savunmaya devam edeceğiz.

Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi olarak; Hükümetin, ‘tek tipçi’ tüm politikalarına karşı laik, eşit, özgür, çağdaş ve demokratik bir yaşam mücadelesindeki kararlılığımız ve ısrarımız sürecektir. Şunu herkes bilmelidir ki; ilelebet TÜRKİYE CUMHURİYETİ LAİKTİR, LAİK KALACAK.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2016, 14:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83