İşyeri sahiplerine müjde

İŞKUR Antalya İl Müdürü Veli Tekkanat, "Uygulanacak teşvik ile işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece bin 404 TL ödeyecek ve geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır” dedi.

İşyeri sahiplerine müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başlayan 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' projesi kapsamında, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürü Nejat Deniz ile İş Kurumu (İŞKUR) Antalya İl Müdürü Veli Tekkanat, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Merkez ve İlçe Oda Başkanları ile bir araya geldi. 

banner111
Toplantının açılış konuşmasını yapan AESOB Başkanı Adlıhan Dere, “Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine başlatılan Çalışma Hayatında Milli Seferberlik projesi için AESOB olarak kolları sıvadık ve oda başkanlarımızı SGK ve İŞKUR ile bir araya getirdik. Bu seferberlikte birlik olarak ülkemizin yanındayız ve hep yanında olacağız. Bugün 75 oda başkanımız ile 75 bin esnafımıza bu seferberlik için seslenme imkânına sahibiz. Teşvikler bizim için bir fırsattır. Tüm esnaf ve sanatkârımızın bu imkandan yararlanması için buradayız” dedi.

“İşverenler, şartlara mutlaka uymalı”

SGK Antalya İl Müdürü Nejat Deniz, “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik projesi kapsamında esnaf odaları başkanlarıyla bizleri buluşturan AESOB Başkanımız Adlıhan Dere’ye teşekkür ederim. 2017 yılını kapsayan teşvik uygulamasından yararlanabilmek için aylık prim ve hizmet belgelerini yasal süresi içerisinde vermesi gerekir. Diğer taraftan sigorta primlerinin yasal süresinde ödenmesi, kayıt dışı sigortalı çalıştırılmaması, bildirilen sigortalının fiilen çalışıyor olması gibi şartlar mevcuttur. Çalışacak olan kişilerin mutlaka İŞKUR’a kayıtlı olmak zorundadır. Yani işverenlerin işyerine alacak oldukları kişiler mutlaka İŞKUR’da kayıtları olmak zorunda aksi halde teşviklerden yararlanması mümkün değildir. Ayrıca 3 ay gibi bir süre içerisinde çalışmaması şartı bulunuyor. Teşvik uygulaması 1 Şubat 2017’de başlayarak 31 Aralık 2017 günü sona erecek yani yaklaşık 11 ay gibi bir süreyi kapsamaktadır” şeklinde konuştu.

İşverenin gideri 773 TL azalacak

Resmi Gazete’de 9 Şubat 2017 tarihinde yayınlanan istihdam teşviki hakkında açıklama yapan İŞKUR Antalya İl Müdürü Veli Tekkanat, bu teşvikten sadece özel sektörde faaliyet gösteren işverenlerin yararlanabileceğini ve ilave istihdam edilen her işçi için işverenin maliyetinin 773 TL azalacağını belirterek, “1 Şubat’tan itibaren işverenin mevcut çalışanlarına ek olarak alacağı her sigortalının İŞKUR kayıtlısı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin SGK’ya verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmektedir. Uygulanacak teşvik ile işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece bin 404 TL ödeyecek ve geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır” dedi. Tekkanat ayrıca işbaşı eğitim programı hakkında bilgi vererek programın amacı ile ilgili şunları söyledi: “Kuruma kayıtlı işsizleri yine kuruma kayıtlı işyerlerinde, daha önceden edindikleri teorik bilgileri uygulama yaparak pekiştirmelerini veya mesleki deneyim kazanmalarını sağlamaktır.”
Toplantı, Başkan Dere’nin Nejat Deniz ve Veli Tekkanat’a katılımları için hediye takdimi ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2017, 11:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83