Kolpak’tan, esnafa kredi müjdesi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği’nin (TESKOMB) Manavgat’ta gerçekleştirilen eğitim semineri toplantısına katılan Konyaaltı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (KONESKOOP) Başkanı ve TESKOMB Denetim Kurulu Üyesi Durali Kolpak, toplantıda yeni düzenlemeler sonucunda esnaf için müjdeli kararların açıklandığını söyledi.

Kolpak’tan, esnafa kredi müjdesi
Eğitim toplantısının çok verimli geçtiğini belirten KONESKOOP Başkanı ve TESKOMB Denetim Kurulu Üyesi Durali Kolpak, “Toplantımızda esnafımızın önünü açacak, sıkıntılarını çözmede ciddi katkı sağlayacak, yeni yatırım yapmak isteyen esnafımızı destekleyen kararlar alındı. Kooperatiflerimizin kredi limitleri arttı,  başarılı kooperatiflerimiz ise bir üst gruba çıktı. Yeni yatırım yapmak isteyen esnafımıza da yeni kredi imkânı getirildi. Esnafımızı her zaman destekleyen Başta Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi‘ye,  TESKOMB Genel Başkanımız Sayın Abdulkadir Akgül’e çok teşekkür ediyorum. Toplumun yapı taşı ve bel kemiği olan, orta direk diye tanımlanan esnafımız, getirilen bu imkânlardan yararlanarak ekonomisini daha da güçlendirecek, geleceğe umutla bakacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman ve her şartta esnafımızın yanında olacağız. Çünkü biz esnafız ve esnaf dostuyuz” dedi.

Başkan Kolpak, “Esnaf ve sanatkarlarımızın finansman ihtiyacını karşılamak üzere kooperatiflerimizin kefaletiyle Halk Bankası tarafından kullandırdığımız hazine faiz destekli kredilerin gerek daha etkin ve verimli kullandırılması gerekse esnaf ve sanatkarlarımızın ihtiyaç duydukları finansman kaynağının en uygun ve yeterli bir şekilde karşılanması için zaman içerisinde önemli iyileştirmeler gerçekleştirildi. Ancak TESKOMB bu şartların daha da iyileştirilmesi için sürekli çalışmalar yapıyor. Özellikle son dönemlerde esnafımızın yoğun olarak dile getirdiği kredi limitlerinin artırılmasına ilişkin talepleri TESKOMB’un girişimleri neticesinde sonuca ulaşmış ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın bizzat vermiş olduğu müjdeyle işletme kredileri 200 Bin TL’ye çıkarılmış ve kullandırımı durdurulan yatırım kredileri 500 Bin TL şahıs üst limitiyle tekrar açıldı” diye konuştu.

Başkan Kolpak sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayrıca kooperatif risk grupları ve şahıs üst limitleri yeniden düzenlendi. Risk gruplarında yapılan düzenleme ile 350’ye yakın kooperatifimiz bir üst gruba çıkarıldı. Alınan kararlar doğrultusunda 1 ve 2’nci grupta yer alan kooperatifler artık 200 bin liraya kadar, 3 ve 4’üncü grupta yer alan kooperatifler artık 150 bin liraya kadar, 5 nci‘grupta yer alan kooperatifler de 125 bin liraya kadar, 6’ıncı ve 7’nci grupta yer alan kooperatifler 100 bin liraya kadar kredi verebilecek. Böylece kredi kullanma şartlarında değişiklik yapılmazken, grupların kredi limitleri yükseltilmiş oldu.”

Yeni işyeri açan veya otobüs gibi büyük araç alan esnafa yeni desteklerin kapısının açıldığını ifade eden Başkan Kolpak, “Alınan karar ile 500 bin lira şahıs üst limitli yatırımlarda iş yeri edindirme kredisinin vadesi azami 120 ay,  geri ödemesi aylık veya üçer aylık dönemlerde yapılacak. Taşıt edindirme kredisinin vadesi azami 60 ay, geri ödemesi ise aylık veya üçer aylık dönemlerde yapılacak. Yatırım kredilerinden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarların en az bir yıllık faaliyet süresini tamamlamış olmaları gerekmektedir. Taşıt edindirme kredisinde aracın sıfır kilometre olması gerekmekte ve anahtar teslimi fiyatının tamamına kadar kredi kullandırabileceğiz. İşyerini yeni açan esnafımız, gerek işyeri açılışında, gerekse işyerini çalıştırmaya başladığında ciddi ekonomik sıkıntılar çekebiliyor. Bu açıdan baktığımızda yeni iş kuran esnafımız ile yeni otobüs ve benzeri araçları alan esnafımıza büyük bir destek sağlamış olacak” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2017, 13:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83