ORMANDAN KIRSAL KALKINMAYA DESTEK

Alanya Orman İşletme Müdürlüğü kırsal kalkınmayı destek için yeni projelerini sürdürüyor.

ORMANDAN KIRSAL KALKINMAYA DESTEK

 Orman Bakanlığınca 5000 Köy 5000 Eylem Planı çerçevesinde gelir getirici tür ağaçlandırma çalışmaları kapsamındaki çalışmaların sürdüğünü belirten Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, "Kırsal kalkınmayı desteklemek için son yıllarda, meyvesinden faydalanılan türlerle yapılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ceviz, badem, fıstıkçamı, kestane, keçiboynuzu ve dut gibi birçok eylem planları Orman Genel Müdürlüğümüzce hazırlanarak yürürlüğe kondu

banner111
Bu kapsamda bozuk ve verimsiz orman alanlarında, makiliklerde yayılış gösteren ve ürün verebilecek nitelikte olan yabani zeytinliklerin aşılanarak, ülke ekonomisine kazandırılması için Alanya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmada hedeflenen yabani zeytinliklerin rehabilite edilerek kırsalda yaşayan ve milli gelirden en az pay alan vatandaşlarımızın gelir düzeyinin artırılmasıdır. Alanya Orman İşletme Müdürlüğü olarak Asmaca ve Güzelbağ mahallerindeki 300 dönüm bozuk ormanlık alanında 5800 yabani zeytini geçen yıl aşılamıştık. Bu mevkilerde 200 dönüm alanda 3500 adet delice aşılama çalışmamız bir ay içerisinde tamamlanacak.
Zeytinlikler daha sonra yöre halkının hizmetine sunulacak. Alanya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından daha önce ceviz ve badem ormanları tesis edilmişti bu yıl ise Karapınar mahallesinde 20 dönüm ceviz ormanı tesis edilecek.
Güzelbağda zeytin ormanı tesisi çalışmamızı ve 2012 yılında çıkan yangında zarar gören 340 hektarlık yanık sahada yeniden ormanlaştırma ve bakımıyla ilgili faaliyetlerimizi yerinde kontrol ettik" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2016, 15:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83