Şahin'den şirketlere müjde var

Kuruluş işlemlerinin bazı uygulamalarında noter zorunluğu kaldırıldı.

Şahin'den şirketlere müjde var

 Şirket Kuruluş Sözleşmesinin Ticaret Sicili Müdürlüklerinde imzalanması, imza beyannamesinin Ticaret Sicili Müdürlüklerinde Düzenlenmesi konularında noter zorunluluğu kaldırıldı. ALTSO Başkanı Şahin “Bu yenilikle birlikte ticaret sicili harçlarının da vergi dairesi ve bazı bankalar yerine odalara yapılacağını söyledi. Şahin Uygulamaların, üyelerimize zaman ve maliyet konularında avantajlar sağlandığını belirtti. Şahin ayrıca uygulamaya 19 Ocak 2017 Perşembe gününden itibaren Ticaret Sicil Servisinde başlanacağını da sözlerine ekledi.

banner111
ŞAHİN; “1 YILDIR UYGULUYORDUK”
Oda üyelerinin zaman kaybının önüne geçebilmek adına yaklaşık 1 yıldır ticaret sicil harçlarını teslim alarak bankalara yatırdıklarını ve bu konuda üyeleri yormadıklarını hatırlatan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Odaya gelen üyelerimiz harç yatırmak için banka ve vergi dairesine gidip bize makbuzlarını getirmek zorundaydı. Biz üyelerimizin yaşadığı bu sorunu odamız içinde kurduğumuz bir sistemle zaten gidermiştik. Bu konuda bizim zaten ilgili makamlara başvurularımız olmuştu. İş adamlarımızın mağduriyetini birçok platformda dile getirmiştik. Gelinen noktada taleplerimizin karşılandığını görmek bizim ve üyelerimiz adına son derece sevindirici olmuştur” diye konuştu.
Konuya ilişkin ALTSO’dan yapılan açıklamada; “Bilindiği üzere; 9 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6728 sayılı “Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”  ile 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun imza beyannamesi düzenlenmesi ve şirket kuruluş sözleşmelerinin onayı ile ilgili maddeleri değiştirilerek;  gerçek ve tüzel kişi tacirin, ticaret unvanı ve bunun altına atacağı imzaya ilişkin imza beyannamesi ile şirket kuruluşunda, kurucuların şirket sözleşmesini noter onayı şartı aranmaksızın ticaret sicili müdürlüğünde imzalamalarına imkân verilmiştir. 06/12/ 2016  Tarih 29910 sayılı Resmi Gazetede  yayımlanan “Şirket Kuruluş Sözleşmesinin Ticaret Sicili Müdürlüklerinde İmzalanması Hakkında Tebliğ” ile şirket kuruluşlarında şirket sözleşmesinin ticaret sicili müdürü huzurunda imzalanmasına ve imza beyannamesinin ticaret sicili müdürlüklerinde düzenlenmesine ilişkin usul ve esaslar belirlenmiş olup; Şirket kuruluş işlemlerini kolaylaştıran bu uygulamayla birlikte, şirket sözleşmesi yine MERSİS (Merkezi Sicil Sistemi)’ te hazırlanacak, şirket kurucuları, sözleşmenin imzalanması için noter yerine şirketin kurulacağı yerin Ticaret Sicil Müdürlüğünde hazır bulunabilecek, kurucusu gerçek kişi veya tüzel kişi olan şirketlerin sözleşmesi Kurucusu veya temsilcisinin, okur-yazar olması, Türkçe bilmesi, işitme, konuşma veya görme engelli olmaması halinde müdürlükte bizzat kendileri veya temsilcileri tarafından imzalanabilecektir” denildi.
 

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2017, 16:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83