Vali'den Çin'e Antalya daveti

Çin’in Anhui eyaletinin başkenti Hefei ile Antalya arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Protokol ile iki şehir arasında ilişkilerin geliştirilmesi hedefleniyor. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, ziyaret çerçevesinde ekonomik temaslarda da bulundu. Vali Karaloğlu, Çin'deki ziyaretini resmi tiwiter hesabından da Çin'in geleneksel kıyafetleriyle çektirdiği bir fotoğraflar paylaştı.

Vali'den Çin'e Antalya daveti
Çin’in Anhui eyaletinin başkenti Hefei’de düzenlenen protokol törenine Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile Çin Hükümet yetkilileri ve Anhui eyaleti temsilcileri katıldı. Törende konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya’nın doğal, kültürel, endüstriyel ve turizm avantajları ile yatırım politikalarını anlattı. Türkiye'nin Avrasya kavşağında önemli bir düğüm noktasında olduğunu belirten Vali Karaloğlu, Çin’de başlayıp ülkemizde biten Antik İpek Yolu’nun tarihi önemine ve Türkiye ile Çin arasındaki kadim dostluğa değindi.

Antalya’nın Türkiye'nin güneyinde ve Akdeniz havzasında yer aldığına dikkat çeken Vali Karaloğlu, konuşmasına, “2 milyon nüfuslu Antalya, zengin turistik kaynaklara sahip 640 km uzunluğundaki sahil şeridi ve dünyaca ünlü çok sayıda plajı, limanı, antik kenti ile ünlü bir turizm bölgesidir. Antalya Türkiye’nin turizm başkenti Tarım ve ticarette öncü ve önemli bir şehir. Turizm, tarım ve ticaretin yanı sıra sanayide hızla gelişen bir şehir. Özellikle mekanik ve elektronik sanayiye geç başlamış olmasına rağmen çok büyük bir kalkınma potansiyeline sahip bulunuyor. Şehirlerimiz arasında gelişerek devam edeceğine inandığım işbirliği çerçevesinde, bu potansiyeli değerlendireceğimizi umuyorum” dedi.

Anhui eyaletinin başkenti Hefei Belediyesinin de ziyaret edilerek, kurulması planlanan TurkTown ile ilgili niyet mektubunun imzalandığı protokol ile iki şehir arasında ticaret, yatırım, turizm, kültür-sanat ve eğitim alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi hedefleniyor.
Protokol sonrası, Çin'deki temaslarını resmi twitter hesabı üzerinden de paylaşıp temaslar hakkında bilgi veren Karaloğlu'nun bir paylaşımı ise dikkat çekti. Çin'in geleneksel kıyafetleriyle bir tahtın üzerinde çekilmiş fotoğrafının altına "Bütün Çin'i selamladım, Antalya'ya davet ettim" diye yazdı. Karaloğlu'nun paylaşımı çok sayıda beni ve retewet aldı, yorumlar yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2017, 11:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83