Yenialp: Marketler yasası bir an önce çıkarılmalı

Vatandaşlar zincir marketlerin etiket oyunlarına karşı isyan ederken, konuya ilişkin konuşan Başkan Yenialp, “2010 yılında göreve geldiğimizden beri zincir marketlerin tekelleşmeye gideceğini hep söylemiştik” dedi.

Yenialp: Marketler yasası bir an önce çıkarılmalı

Zincir marketlerde yapılan etiket oyunlarının bir tanesi daha gün yüzüne çıktı. Zincir marketlerin tekelleşmesine ve etiket oyunlarından vatandaşlar bezdiklerini ifade ediyor. Alanya’da da bir müşteri alışveriş yaptığı esnada ürünün etiket fiyatı ile kasadaki fiyat farkını görünce tepki gösterdi. Aldığı ürünün fiyatı 24.95 TL iken kasada ürünün fiyatının 45 TL olduğunu belirten vatandaş sosyal medya hesabında isyan etti. Zincir marketlere karşı artık daha sert bir denetimin ve ceza işleminin uygulanmasını isteyen vatandaşlar yetkililerden yardım talebinde bulunuyor. Konu hakkında konuşan Alanya Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı Yenialp, “Ticaret Müdürlükleri tarafından denetimler çok daha sıklaştırılmalı” dedi
 

‘MARKETLER YASASI BİR AN ÖNCE ÇIKARILMALI’

banner111

Başkan Yenialp, “2010 yılında göreve geldiğimizden beri zincir marketlerin tekelleşmeye gideceğini ve böylesine etiket oyunları ile vatandaşlarımızı kandıracakların hep belirtmiştik. Ve hep şunu iddia ettik hiçbir şey daha kötü yapılmadan daha ucuza satılamaz. Gerek gramdan gerekse kaliteden her zaman çalıyorlardı. Artık onu da geçtiler şimdi raflarda etiket oyunları yapmaya başladılar. İnsert yapıyorlar. Gidiyorsunuz raflarda ürün 10 TL kasaya gidiyorsunuz ürün 20 TL oluyor yani tamamen insanlarımızı aldatıyorlar. Bunların önüne mutlaka geçilmeli. Ticaret Müdürlükleri tarafından denetimler çok daha sıklaştırılmalı. Eğer denetimler daha sıkı bir şekilde yapılırsa bu oyunların önüne geçileceğine inanıyorum. Bir an önce marketler yasası çıkarılmalı” sözlerine yer verdi. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83