100. yıl festival çoşkusuyla kutlandı

Gazipaşa Belediyesi tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali büyük bir coşku ile kutlandı.

100. yıl festival çoşkusuyla kutlandı

Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen festival ile  ilçeye Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Gazipaşa isminin verilişinin 100. Yılı kutlandı. Üç gün süren 12. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’nde Çekirdeksiz Nar ve tropikal meyvelerin olduğu rengarenk stantlar ve festival etkinlikleri büyük ilgi gördü.
 21 Ekim Cuma günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndan kortej yürüyüşü ile başlayan festival, Gazipaşa Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve açılış konuşmalarıyla devam etti. Gün içerisinde çeşitli etkinlikler ile renkli yarışmalar yapılırken, akşamında ise belgesel yönetmeni Nebil Özgentürk ve ünlü televizyoncu Metin Uca’nın Cumhuriyet ve Hayattan Muhabbet adlı söyleşi programıyla birinci gün tamamladı.

YARIŞMALARA YOĞUN İLGİ

Festivalin ikinci günü oldukça eğlenceli ve renkli görüntülerle devam etti. Vatandaşlar ve komşu ilçelerden gelen misafirlerin oldukça ilgi gösterdiği festival, gün içerisinde yapılan yarışmalarla daha fazla ilgi gördü. Festivalde; En büyük Avokado yarışması, En büyük nar yarışması, En büyük ejder meyvesi yarışması, En iyi çekirdeksiz nar yarışması, En büyük muz dalı yarışması, En hızlı nar yeme yarışması, Damaklarda Gazipaşa Butik Pastacılık ve Damaklarda Gazipaşa Tropik kokteyl yarışması yapıldı. Festival katılımcıları yarışmalarda doyasıya eğlendi. Cumartesi günü Gazipaşa Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisinden sonra, birinci ve ikinci gün yarışmalarının kazananlarına ödül töreni ile ödülleri takdim edildi.  Festivalde sahne alan Gazipaşa Sanart Müzik Evi Çocuk Korosu izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı

100. YILDA EDİP AKBAYRAM COŞKUSU

12. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’nin ikinci günü akşamında Gazipaşa Cumhuriyet  Meydanı’nda  ünlü sanatçı Edip Akbayram sahne aldı. Gazipaşa isminin verilişinin 100. Yılına daha özel ve anlamlı olan Edip Akbayram konserinde gelen misafirler sanatçıya şarkılarında eşlik etti.
Edip Akbayram konserine İlçe Kaymakamı Orhan Altun, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, siyasi parti ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, stk temsilcileri ve Gazipaşalılar katıldı. 
Edip Akbayram’a teşekkür eden Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, usta sanatçı Edip Akbayram’a Gazipaşa Belediyesi el sanatları atölyesinde üretilen ipek kozasından narçiçeği tablosu, tropikal meyveler ve Gazipaşa isminin veriliş kararnamesi plaketini takdim etti. Sahneden Gazipaşa Halkına seslenen Başkan Yılmaz “ Bugün ilçemize Gazipaşa isminin verilişin 100. Yılını kutluyoruz.  Edip ağabeyimiz festivalimizi taçlandırdı. Gazipaşa’mızı onore etti. Kendilerini burada görmekten çok mutluyuz. Kendisine çok teşekkür ediyorum Edip Ağabeyim ilk şarkısında dedi ki “Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz.” İşte bizim Atalarımız bu sözü bize yıllar önce göstermiş. Nasıl derseniz? Delibaş İsyanı sırasında Gazipaşa’mıza eşkıya gelmek istiyor ve o günkü atalarımız Harçbel’de önünü kesiyor ve buraya eşkıyaları sokmuyor. Bunu duyan Mustafa Kemal Atatürk’ümüz ilçemize Gazipaşa ismini veriyor. Biz 100 yıldır Ata’mızın ismini taşıyan bir ilçede yaşıyoruz ve gurur duyuyoruz. Gazipaşa’mız Atamızı çok seviyor. Gazipaşalılar Atatürk’ün emanetlerine sahip çıkıyor. Biz Gazipaşa Belediyesi olarak Ata’mızın izinde durmadan yılmadan yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.” Dedi.

banner111

FESTİVALDE ARYA’YA BÜYÜK DESTEK

12. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’nde SMA tip-1 hastası Arya Bebek için stant kuruldu. Stantların yanısıra festivalde Arya Bebek için açık artırma ile tablolar satıldı. Festivalde para ödülü kazanan yarışmacıların bir kısmı ödüllerini Arya bebeğe bağışladı. Festivalin ikinci günü akşamında ünlü sanatçı Edip Akbayram, Arya bebeğe destek olunması gerektiğini sahneden binlerce dinleyiciye duyurduktan sonra güzel günler göreceğiz çocuklar şarkısını Arya bebeğe ithaf ederek söyledi.
Arya bebeğin kampanyasında her türlü desteği veren Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, konser akşamı sahnede Arya bebeğe destek istedi. Gazipaşa’mızın çocuğuna destek olalım diyen Başkan Yılmaz “ Hepimizin bildiği gibi ilçemizde SMA hastası Arya bebeğimiz var. Biz Belediye olarak her türlü desteği veriyoruz. Sağ olsun Kaymakamımız ve diğer kurumlar da destek oluyorlar. Sizlerin de Arya Bebeğe desteklerinizi bekliyoruz. Gelin hep birlikte Arya’yı yaşatalım.” dedi.
Konser akşamında konuşan Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, “Ben Arya bebeği çok merak ediyorum, her anını sosyal medyadan takip ediyorum. Arya bebeğe destek istiyoruz. Belediye başkanımız ve sivil toplum örgütlerimiz sağ olsun bebeğimize sahip çıktılar. Bu sahneye özellikle Arya bebeğe destek istemek için çıktım. Ben Gazipaşa’nın arya bebeğe destek olacağına inanıyorum.” dedi.

GAZİPAŞA’DA SERHAN ASKER İLE GÖRKEMLİ HATIRALAR PROGRAMI

23 Ekim Pazar günü saat 10.00’da Halk Tv’de canlı yayınlanan ünlü televizyoncu Serhan Asker’in sunduğu Görkemli Hatıralar programına, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, belgesel yönetmeni Nebil Özgentürk, televizyon programcısı Metin Uca, müzisyen Gülay ve Soner Olgun konuk oldu. Gazipaşa Atatürk Parkında düzenlenen festival alanında yapılan program çekimine Gazipaşa ve çevre ilçelerden yoğun bir katılım oldu. Programda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten, Gazipaşa’dan, Cumhuriyet’ten ve sanattan sohbet edildi. Halk Tv’den canlı yayınlanan programda Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Gazipaşa’yı ve Türkiye’de sadece Gazipaşa’da yetişen çekirdeksiz nar ve tropik meyveleri tanıttı. 6. Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu kapsamında Gazipaşa’ya gelen yabancı sanatçılar tarafından yapılan Atatürk’e özel portreler, Televizyon ekranlarından izleyicilere sergilendi. Gazipaşa Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri, şarkılar ve türkülerle Gazipaşa tanıtımının yapıldığı program vatandaşlar tarafından büyük beğeni aldı.
12. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali, 23 Ekim Pazar günü 17.00’de stantların toplanmasıyla sona erdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83