5.Alanya Üniversite Tanıtım Günleri Açılış Programı düzenlendi

5.Alanya Üniversite Tanıtım Günleri Açılış Programı düzenlendi

 ‘’5. Alanya Üniversite Tanıtım Günleri” programının açılışı Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer’in katılımıyla gerçekleştirildi

banner111

İlçemizde eğitim gören ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerimizin eğitim hayatlarında yeni bir basamak olan üniversite hayatlarını seçmelerinde; verecekleri kararların sağlıklı ve işlevsel olması anlamında yardımcı olmak onlara yol göstermek amacıyla; üniversiteleri tanımaları, üniversiteler hakkında bilgi almaları ve doğru tercihler yapmaları için Kaymakamlığımız, Alanya Belediyesi, ve Alanya Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “5.Alanya Üniversite Tanıtım Günleri” bugün başladı. 

Alanya Kültür Merkezinde düzenlenen programa Kaymakam Ürkmezer, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ve öğrenciler katıldı. Üniversite tanıtım günlerinde 34 üniversite stant açarak öğrencilere üniversiteleri ve bölümleri hakkında bilgilendirmelerde bulundular ve motivasyon seminerleri vermeye başladılar.

Programın açılışını gerçekleştiren Kaymakam Ürkmezer, Başkan Yücel ve katılımcılarla birlikte   üniversite bilgilendirme stantlarını inceledi. Öğrencilerin yeni bir basamak olan üniversite hayatının ve üniversite seçiminin önemine değinen Kaymakam Ürkmezer  “ Geçen yıl olduğu gibi bu yılda öğrencilerimizin sağlıklı kararlar almalarında, üniversite seçimlerine yardımcı olmak amacıyla  5. Alanya Üniversite Tanıtım Günlerini düzenledik. Bu anlamda 34 üniversiteyi öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin sınav streslerini azaltmak ve onlara motivasyon sağlamak amacıyla çeşitli konularda söyleşi yapacak akademisyenlerimiz öğrencilerimizle bir araya gelecek. Öğrencilerimize üniversite dönemeçlerinde alacağı kararlarda ve seçimlerde başarılar diliyor, programa katkı sağlayan tüm herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.
 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83