Ak Parti Alanya'dan Kadınlar Günü mesajı

Ak Parti Alanya'dan Kadınlar Günü mesajı

AK Parti Alanya Kadın Kolları Başkanı Fatma Anılgan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Anılgan mesajında şu ifadeleri kullandı:
 
'Kadınların insan olarak var olmak,  bu yüzyılın inşasında bir taş koymak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir, adil ve güzel bir dünya bırakmanın mücadelesinin simgesi olan bu anlamlı günde tüm kadınları saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
 
Ak Parti olarak tarih boyunca kadınların her alanda yaşadığı haksızlıkların ve adaletsizliklerin farkında olduk, 2002’den bu yana büyük ve güçlü Türkiye ideali için önce ‘Güçlü Kadın’ diyerek eğitimden sağlığa, ekonomiden kültüre her alanda köklü değişimler yaptık. Kadınlara yapılan haksızlığın, adaletsizliğin ve kötü muamelenin insanlığa yapıldığı ve kadın hakları değil, insan hakları meselesi olarak inandığımız davamızda,  5,5 milyonu aşan kadın üyemiz ve 500 bini aşan aktif gönüllümüz ile  Ak Parti her zaman bir kadın hareketi oldu. Bu yolda, bu gücümüz ile Ak Parti hükümeti döneminde Devletimiz, eğitimde fırsat eşitliği ilkesi ile ‘Haydi Kızlar Okula’, ‘Ana kız okuldayız’ projeleri ile binlerce kız öğrencimizin ve kadınların eğitim hayatına devam etmesi sağlandı. Kadına şiddete asla tolerans göstermedik. Bu doğrultuda kararlılığımızın bir göstergesi olarak Türk Ceza Kanununda köklü değişiklikler yaptık. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi kanunu ile  kapsamlı ve korumacı davrandık. Hem anne hem eş olarak kadının ekonomik ve sosyal hayata katılımını kolaylaştırmak, daha adil ve eşit bir ortam sunmak için, İş kanununda bir çok yasal düzenleme yaptık. Kadının emeğine her zaman değer verdik ve bir çok politikamızla destekledik. İktidarımız döneminde Kadın istihdamı % 35,8’e Kamuda çalışan kadın oranı %40’a çıktı. Siyasette ise 28’inci Dönem Parlamentosunda kadın temsil oranı 20,1 ile Cumhuriyet tarihinin en üst seviyesindedir.
 
Ülkemizi daha güçlü, daha ileri, daha gelişmiş bir seviyeye taşımak, hedeflerimize ulaşmak, toplumumuzun hem yarısını oluşturan hem de diğer yarısını geliştiren ve  yücelten kadının emeğinden, dirayetinden, fedakarlığından geçmektedir. Bu doğrultuda her zaman Ak Parti olarak, kadınıyla, erkeğiyle kadın için davamız kadının insan hakları meselesidir. Daha eşit, adil bir Türkiye’nin mücadelesini vermeye devam edeceğiz.
 
Kadına verdiği değerle her daim yolumuzu açan Sayın Cumhurbaşkanımız ve Partime tüm kadınlar adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu anlamlı gün dolayısıyla insanlığın umudu, bugünü ve geleceği olan, fedakarlıkları ve emekleri ile dünyamızı güzelleştiren tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü tebrik ediyorum.'
 

banner111

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83