Alanya avokadosu ve göleviz sağlıksız cipslere meydan okuyacak

Alanya Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve BAKA iş birliğinde düzenlenen Alanya Girişimcilik Zirvesi gerçekleştirildi. Alanya Girişimcilik Zirvesi’nde yarışan 36 proje arasında, Alanya Üniversitesi’nin, “Alanya avokadosu ile sağlıklı atıştırmalık” girişimcilik proje fikri birinci oldu.

Alanya avokadosu ve göleviz sağlıksız cipslere meydan okuyacak

Girişimcilik kültürünün yayılması ve fikirlerin hayata geçmesinin önemli olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Mankan, yarışma öncesinde Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda 1 ay süren eğitimlerin gerçekleştiğini hem yüz yüze hem de çevrimiçi eğitimler aracılığı ile eğitmen Uraz Yekeler ve Gürol Üzenç tarafından projelere destek verildiğini aktardı. Projelerinde hem avokado hem de gölevez bitkisini kullandıklarını söyleyen Doç.Dr. Mankan; özellikle çocuklar, çölyak hastaları ve sporcular için yüksek lifli bol proteinli bir ürün ortaya çıkarmak için çalışmalara başladıklarını, TÜBİTAK 1005 projelerinin ise yolda olduğunu söyledi.

banner111

Alanya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mesut Güner, 36 proje arasından birinci seçilen projeleri hakkında görüşlerini dile getirdi. Alanya Üniversitesi Teknoloji Transferi Ofisi aracılığı ile ses getiren çalışmalara imza atmaya devam edeceklerini söyleyen Prof.Dr. Güner; “Teknoloji transferi ofisi ile, üniversitenin bilimsel potansiyelini yükseltmeyi, endüstri ve toplumla buluşturmayı hedefliyoruz. Geleceğin teknolojik gelişmelerine yön verecek projeleri destekleyerek, üniversitenin adını ulusal ve uluslararası alanda daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu çerçevede, öğrenci ve akademisyenlerin, bilgi ve projelerini ticarileştirmelerine olanak tanıyacak projelerin hayata geçirilmesine katkıda bulunacağız. Alanya Üniversitesi'nin Teknoloji Transferi Ofisi, bilimsel bilginin ticarileştirilmesi ve endüstri ile iş birliği konularında önemli bir köprü görevi üstleniyor. Bu girişim, üniversitenin sadece eğitimde değil, aynı zamanda teknoloji ve inovasyon alanında da öncü bir kurum olma vizyonunu güçlendirmeye katkıda bulunacak” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83