Alanya Belediyesi'nden çevreci etkinlik

Alanya Belediyesi, 22 Mart Dünya Su Günü’nde önemli bir farkındalık etkinliği düzenledi. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediyesi Kapalı Salı Pazarı’nda su tasarrufuna dikkat çekmek ve vatandaşların ev ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla 5 bin adet Su Tasarruf Aparatı Perlatör dağıttı.

Alanya Belediyesi'nden çevreci etkinlik

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 22 Mart Dünya Su Günü’nde önemli bir farkındalık etkinliği düzenledi. Hem su tasarrufuna dikkat çekmek hem vatandaşların ev ekonomisine katkıda bulunmak hem de “Yeşil Kent Alanya” olgusunun yaygınlaştırılması amacıyla Dünya Su Günü’nde Su Tasarruf Aparatı olan 5 bin adet Perlatör dağıttı. 

TURCEV (Türkiye Çevre Eğitim Vakfı) tarafından koordine edilen etkinliğe Alanya Belediyesi’nin de yerel sorumlusu olduğu Mavi Bayraklı işletmeler de katılım sağladı.

İSRAFA ÇEVRECİ ÇÖZÜM

banner111

Alanya Belediyesi fosil yakıttan elde edilen plastik yerine zeytin çekirdeğinden üretilmiş ve Dünya’da ilk kez bioplastik kullanılarak üretilen perlatör aparatı (musluk havalandırıcı) dağıtımı ile %30 oranında su tasarrufu sağlamayı hedefliyor.

BAŞKAN YÜCEL: “HERKESİ TASARRUFA DAVET EDİYORUM”

Suyun önemine dikkat çekmek ve vatandaşları tasarrufa teşvik etmek için bu farkındalık etkinliğini düzenlediklerini vurgulayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,  şu ifadeleri kullandı; “Geleceğine ve suyuna sahip çıkan bir belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz. Kentte yaşayan vatandaşlara perlatör aparatı (musluk havalandırıcı) dağıtımı ile su tasarrufu bilincini artırmayı hedefliyoruz. Perlatör kullanımı ile 1 muslukta, 1 yılda yaklaşık olarak 350-400 ton su tasarruf edilebiliyor. Tüketim alışkanlıklarımızı bir nebze olsa da değiştirerek gelecek nesillere çok daha yaşanılabilir bir dünya bırakabiliriz. Dünya Su Günü’nüzü kutluyor, bütün vatandaşlarımızı su konusunda tasarruflu olmaya davet ediyorum.’ dedi.

Farkındalık etkinliğine yoğun ilgi gösteren vatandaşlar aparat ve farkındalık için Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e teşekkür etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83