Alanya Belediyesi'nden engelleri kaldıran festival

Alanya Belediyesi’nin 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında organize ettiği Engelsiz Kent Alanya Festivali coşku içinde gerçekleştirildi. Festivalde konuşan Başkan Yücel, “Alanya Belediyesi olarak özel çocuklarımıza ve engelli vatandaşlarımıza her zaman destek vermeye, her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Alanya Belediyesi'nden engelleri kaldıran festival

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında İskele Şelale Meydanı’nda Alanya Belediyesi Engelsiz Kent Alanya Festivali düzenledi. Bu yıl ilki gerçekleşen festivale Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, İlçe Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Sivil Toplum Kuruluşu ve oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, Alanya’da yaşayan engelli bireyler ve yakınları ile engelliler yararına hizmet veren kurum ve kuruluşlar, dernekler ve şehir dışından gruplar katıldı.

İskele Şelale önünde gerçekleşen festivalde kurulan stantlarda geliri engelliler yararına kullanılacak pek çok ürünün satışı yapıldı.  Festivale katılan Bingöl Müftülüğü üyeleri işaret dili ile İstiklal Marşı ve Fatiha suresi okuyarak programın açılışını gerçekleştirdiler. Ardından Alanya Belediyesi’nin Engelsiz Mehteran Takımı, Engelsiz Halk Oyunları Ekibi, Alanya’daki özel eğitim okulunda eğitim gören öğrencilerin dans, müzik ve paten gösterileri ile festival devam etti. Ülkemizi yurt dışında temsil eden engelli milli sporcular da program kapsamında Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından ödüllendirildiler.

 
BAŞKAN YÜCEL; “EN BÜYÜK HİZMET İNSANLARIN RIZASINI KAZANMAK”

 

Başkan Yücel bir konuşma gerçekleştirerek böyle anlamlı ve güzel bir festivalde vatandaşlarla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Başkan Yücel, “Bizim için en büyük hizmet, insanların rızasını kazanmak ve mutluluğunu sağlayabilmektir. Alanya Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin Alanya’da hiçbir engelle karşılaşmadan huzurla mutlulukla yaşayabilmesi bizim en büyük gayemizdir. “Önce İnsan” prensibiyle ve “Engelsiz Şehir Alanya” amacımız doğrultusunda Üretken Belediyeciliğin en güzel örneklerini Alanya’da uygulamaya çalışıyoruz.” dedi.

BAŞKAN YÜCEL; “ÖZEL ÇOCUKLARIMIZIN HER DAİM YANINDAYIZ”

Göreve geldiğinde ilk iş olarak Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nü kurduğunu belirten Başkan Yücel, engelli vatandaşlar için yapılan çalışmalardan bahsederek, “Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde Engelsiz Yaşam, Aile ve Kadın Destek Merkezimizle engellilerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız, gençlerimiz, hastalarımız ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın dertlerine derman olmak için çalışıyoruz. Dönemimizde başlattığımız sağlık tarama, evde temizlik ve evde kuaförlük gibi Alanya’da ilk olan birçok projemizle hizmeti vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz. Herkes için yaşanabilir bir Alanya hedefine ulaşmak amacıyla Engelsiz Yaşam Merkezi’miz, Engelsiz Yaşam Atölyemiz, Engelsiz araçlarımız ve Engelsiz Kent Yönetmeliğimiz çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmalarla engelli vatandaşlarımızın ve özel çocuklarımızın her daim yanındayız. Yeni hizmet ve projelerle daha çok insana ulaşmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.


 

banner111

BAŞKAN YÜCEL, “FESTİVALİ GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ”

“Alanya Belediyesi olarak özel çocuklarımıza ve engelli vatandaşlarımıza her zaman destek vermeye, her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz.” diyen Başkan Yücel, “Alanya’da yine bir ilki hayata geçirerek Engelsiz Yaşam Festivali’ni düzenledik. Engelsiz Yaşam Festivalimizi sizlerin de desteği ile geliştirip büyüteceğiz ve geleneksel hale getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Festival yerel sanatçıların ve orkestranın konseri ile devam ederken hem engelli bireyler ve aileleri hem de vatandaşlar unutulmayacak bir gün geçirdiler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83