Alanya Belediyesi ve Tapu Müdürlüğü protokol imzaladı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya Tapu Müdürü Oğuz Keser bugün ortak bir protokole imza attılar. Yeni protokol ile vatandaşlar, Emlak Beyan Değeri işlemlerini elektronik ortamdan gerçekleştirebilecekler.

Alanya Belediyesi ve Tapu Müdürlüğü protokol imzaladı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya Tapu Müdürü Oğuz Keser, bugün Alanya Belediyesi’nde bir araya gelerek protokol imzaladılar. Alanya Belediye personeli, Tapu Müdürlüğü personeli ve vatandaşların zaman kaybını önleyecek, hem de israfın önüne geçilecek olan protokol ile vatandaşlar emlak beyan değeri almak için belediyeye gitmesine gerek kalmadan elektronik ortamda işlemlerini yapabilecekler.

MÜDÜR KESER; “BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

İmzalanan protokol ile ilgili bilgilendirme yapan Alanya Tapu Müdürü Oğuz Keser, “Belediyemiz tarafından bize bir uç verilecek, bizim personelimize de aynı zamanda kullanıcı adı ve şifre verilecek ve işlemler hiçbir vatandaş belediyeye gelmeden, emlak beyan değeri almadan ve tapu müdürlüğüne fiziki ortamda belgeyi ibraz etmeden işlemlerini yapacak. Biz de elektronik ortamda direk emlak beyan değerini görüntüleyip, sistemimize orijinal olarak kaydedip, işlemlerimize devam edeceğiz. Burada bizlere ne gibi bir fayda sağlayacak; ilk etapta hem belediyemizin emlak servisindeki personelin hem bizim personelin zaman kaybını tamamen ortadan kaldırıyoruz. Bununla birlikte kâğıt israfı ve toner israfı tamamen yok olacak. Ayrıca hiçbir vatandaşımız ne bize ne de belediyeye gelerek zaman kaybı yaşamayacak. Sadece personellerin değil, vatandaşın da zamanı çok değerli. Bütün paydaşlar tarafından çok güzel bir uygulamayı başlatacağız Başkanımla. Sağ olsun teşekkür ediyorum kendisine. Alanya’mız için hayırlı olsun.” dedi.

banner111

BAŞKAN YÜCEL; “VATANDAŞLARIMIZIN İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRIYORUZ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de imzaların atılmasının ardından gerçekleştirmiş olduğu açıklamada, “Biliyorsunuz ki insanların en önemli şeyi zamandır. Biz de insanların yaşamlarını kolaylaştırmak adına, bürokrasideki prosedürleri düşürmek adına, insanları devamlı belediyeye ve tapuya gelip gitmekten kurtarmak için sağ olsun Müdürümle beraber böyle bir yol izliyoruz. Bundan sonra hiçbir vatandaşımız kamu kurum kuruluşlarına borcu olmadığı sürece hiçbir zaman emlak değeri alırken, sadece tapudaki işlemleri sırasında bizim vereceğimiz şifre ile birlikte oradan çözüme ulaşacak. Hem zaman kaybından hem de evraklardan muaf olacak. İnsanların zamanlarını en iyi şekilde kullanabilmeleri için ve işlerini kolaylaştırmak adına gücümüz nispetinde onlara katkı sağlamaya çalışıyoruz. Şimdiden hem Tapu Müdürlüğümüze hem de Belediyemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83