Alanya'da doğayı koruyan nesil yetişiyor

‘Nature’s Steam School’ adlı eTwinning Projesi kapsamında Antalya’da yer alan 10 okul, Romanya, Polonya, Portekiz’deki 16 öğretmen ve öğrencileri bir araya gelip ortak bir çalışma yürüttü.

Alanya'da doğayı koruyan nesil yetişiyor

Alanya Sugözü Cemal Coşkun Ortaokulu Anasınıfı Öğretmeni Özlem Esen Yılmaz ve öğrencilerinin de katıldığı projenin amacı; doğamızı koruyan yeni nesiller yetiştirmektir. Bunu yaparken de doğal kaynakları doğru kullanmak ve STEAM becerileri ile günlük yaşam problemlerine çözüm bulmak, bilinçli tüketim toplumu, plastik kullanımının azaltılması, ekolojik okuryazarlık,  öğrencilerin teknoloji kullanımı ile öğrenmelerini kolaylaştırmak, atölye çalışmalarıyla öğrencilerin bilişsel, psikomotor, dil, öz bakım, sosyal-duygusal becerilerini geliştirmektir. 5E yapılandırmacı yaklaşımla Steam tasarımları yaparak öğrencilerimize geri dönüşümün önemini kazandırmaktır.                     

 STEAM nedir? Fen, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik konularının disiplinlerarası bir yaklaşımla sunulmasıdır. Öğrencilerin üst düzey düşünme becerilerini, üretme becerilerini ve yenilikçi kapasitelerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

banner111

Alanya Sugözü Cemal Coşkun Ortaokulu Müdürü Hakan Andaç, projenin farklı ülke ve okullardaki  öğrencilerin ortak STEAM çalışmaları yapabilmelerine olanak sağlamasını oldukça değerli bulduğunu belirtti. Projede görev alan öğrencilerimizi ve proje yürütücüsü öğretmenimizi tebrik etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83