Alanya'da en çok merak edilen soruyu Vekil Özer sordu

Yaz sezonuna girilirken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e Antalya’da en çok merak edilen soru soruldu. CHP’li Özer, “Günde 10 saat klima çalıştırılacak olan bölge için özel bir elektrik kullanım kademelendirmesi ve birim fiyat belirlemesi yapılacak mı?” dedi.

Alanya'da en çok merak edilen soruyu Vekil Özer sordu

Yaz aylarında Antalya’da günde 10 saat kullanılan klimaların harcayacağı elektriğin vatandaşa, esnafa ve turizm sektörüne büyük yük olacağını belirten CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, konuyla ilgili Antalya Makine Mühendisleri Odasının yaptığı uyarıların yerinde olduğunu söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e bir soru önergesi veren Özer, “Başta turizm cenneti Antalya olmak üzere sıcak iklim etkisindeki kentlerimize özel olarak elektrik kademe değerinin ve birim fiyatların tekrar değerlendirilip belirlenmesi uygun olacaktır” dedi.

ELEKTRİK BİRİM FİYATI AZALTILACAK MI?

CHP’li Özer’in Bakan Dönmez’e şu soruları sordu:
“Antalya başta olmak üzere sıcak iklim etkisindeki kentlerimizde meskenlerdeki elektrik birim fiyatlarının azaltılmasına ve tarife kademelerinde artırımına gidilecek midir? Konuyla ilgili bir çalışmanız var mıdır? Turizm sezonunun başlaması dikkate alınacak olursa, ticari elektrik abonelerinin zorlukla karşılaşmaması için günlük 30 kWh (aylık 900 kWh) olan kademe sınırında bir artışa gidilmesi düşünülmekte midir? Ticari abonelerin birim elektrik fiyatları turizm ihtiyaçları göz önüne alınarak yeniden düzenlenecek midir?”

banner111

YANLIŞLAR İÇİN UYARMAYA DEVAM

2022 yılının ilk gününden itibaren başlayan uygulamada kademeli elektrik tarifesinin bugüne kadar 3 kez değiştirildiğini hatırlatan Özer, şöyle konuştu: “Önce günlük 5, aylık 150 kWh sınır dediler, aylık 250 kWh olmalı uyarımız ve vatandaşın tepkileriyle sınırı günlük 7, aylık 210 kWh yaptılar. Yılbaşından itibaren elektrik birim fiyatına yapılan zamların neticesinde bu kademenin de fatura ödemelerinde vatandaşları zorladığına ikna olunca 1 Mart’tan itibaren sınır günlük 8, aylık 240 kWh oldu. Biz günü kurtarmak adına ihtiyaç gözetilmeden ve düşüncesizce getirilen uygulamalar iyileştirilene veya kaldırılana kadar uyarmaya devam edeceğiz.”

 
MMO: AYDA 240 kWh ANTALYA’YA YETMEZ

Öte yandan Antalya Makine Mühendisleri Odası’nın nisan ayının sonlarına yaklaşırken Antalya başta olmak üzere sıcak iklim etkisinde kalan kentlerde en az 5 ay boyunca soğutma sistemlerinin kullanılacağına dikkat çekilen açıklamasında şu ifadeler yer almıştı:“9000 Btu/h değerinde en düşük kapasiteli bir cihaz dahi dış sıcaklık ve kompresör tipine bağlı olarak değişmekle birlikte ortalama 1 kW elektrik tüketecektir. Günde 10 saat kullanılan ve sadece küçük bir odayı soğutabilecek bu klima bile günde 10 saat çalıştığında 10 kWh elektrik tüketecektir ki bu da ayda 300 kWh’ a tekabül etmektedir. Kaldı ki bu hanenin tek elektrik tüketen cihazı da klima olmayacaktır. Kısacası günlük 8 kWh, aylık 240 kWh kademe sınırı sıcak iklime sahip ve soğutma ihtiyacı yüksek bölgeler için düşüktür.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83