Alanya'da hekimler iş bıraktı

Hekimler Birliği Alanya Sendikası bir günlüğüne iş bırakma eylemi yaptı. Eylemde konuşan sendika başkanı Ulusan, “Şiddet, ek randevu, artan MHRS baskısı, güvenliksiz çalışma koşullarına itiraz ediyoruz” dedi.

Alanya'da hekimler iş bıraktı

Alanya Hekim Birliği Sendikası Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik binası önünde iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Sağlık çalışanlarına karşı eşit koşulların sağlanmadığı ve baskıların git gide arttığını ifade eden sendika üyeleri haklarını aradı. Konu hakkında konuşan Hekimler Birliği Alanya Şube Başkanı Mehmet Ulusan ise, “Bir kez daha uyarmak için verilen sözleri hatırlatmak için, her şey güllük gülistanlık değil demek için iş bırakıyoruz” dedi.
 

‘CAYDIRICI ETKİN YASALAR İSTİYORUZ’

banner111

Sendika ve üyeleri adına konuşan Başkan Ulusan, “Yıldık artık! sağlıktaki şiddetten hekime kalkan elden, edilen küfürden, hakaretten, tehditten öldük zaten çekilen bıçaktan, ateşlenen silahtan. Meslek hayatının baharındaki gencecik meslektaşlarımız, tecrübesi ve birikimi ile önümüzü açan kıdemli meslektaşlarımız görevini hakkı ile yapmaya çalışırken korunamadıkları için odalara hapsedildi, darp edildi, boğazları sıkıldı, burunları kırıldı, yerlerde sürüklendi, bıçakla kovalandı. Hem hekimler hem hekimlik mesleği yine yeniden bir darbe daha aldı. Hep birlikte soruyoruz bu şiddet neden? Bu kadar zor mu önlem almak, hekimini, çalışanını korumak? Bir kez daha uyarmak için verilen sözleri hatırlatmak için, her şey güllük gülistanlık değil demek için iş bırakıyoruz. Şiddetin diğer iş kollarına göre 16 kat fazla olduğu tescillenen ve günde 80 tane beyaz kod verildiği bilinen, günümüzün yarısının geçtiği sağlık kuruluşlarında çalışma hayatımız boyunca  şiddete uğrama ihtimalimiz olan sağlık kuruluşlarında; başında etkili ve güvenlik görevlisi olan x-ray cihazlarının bulundurulmasını, polikliniklere ve acil servislere panik butonlarının yerleştirilmesini, şiddet suçu işleyenlerin güvenlik eşliğinde muayene edilmesini her polikliniğe bir sekreter verilmesini, caydırıcı etkin yasaların acilen çıkarılmasını talep ediyoruz. Yeni Ekremler, Ersinler, Kamiller olmasın diye istiyoruz. Canımızı korumak için istiyoruz. Siz ne yaparsanız yapın biz hekimiz hep birlikteyiz. Bu çığlık hepimizin” sözlerine yer verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83