Alanya'da 'Savaşa hayır' çağrısı

Eğitim Sen Alanya Şubesi ve Demokratik Kitle Örgütleri yaptıkları ortak basın açıklamasında, "Savaş halklar için ölüm, yıkım, acı, göz yaşı demektir" diyerek barış çağrısında bulundu

Alanya'da 'Savaşa hayır' çağrısı

Alanya'da 7'den 70'e herkes savaşın bitip sulh ortamının sağlanmasını istiyor. Eğitim Sen Alanya Şubesi ve Demokratik Kitle Örgütleri de Anıt önünde gerçekleştirdikleri protestoda, emperyalist saldırganlığa, NATO yayılmacılığına, Rusya'nın işgaline savaşa karşı barışı savunmak için açıklama yaptıklar. 

Eğitim Sen Alanya Şube Sekreteri Hüseyin Erdem'in yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Emperyalist güçler arasındaki hegemonya ve paylaşım kavgası, yayılmacı politikalar bir coğrafyayı daha fiilen savaş alanına çevirdi. Ukrayna üzerinde giderek tırmandırılan kriz Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile savaşa dönüştü. Beşinci gününde savaş şimdiden sivil yerleşim alanlarının tahribine, yaralanmalara, ölümlere, göç dalgasına, yaşama dair her şeyin yıkımına yol açtı.Bu savaş kuşkusuz yeni ve birden bire başlayan bir savaş değil; Ukrayna’da 2014 yılında neo-Nazilere, Nazi işbirlikçisi faşist hareketlere, aşırı sağa alan açılarak yaşanan ABD destekli darbe, Ukrayna’da bir arada yaşam kültürünü zedeleyen, iki farklı gelecek ve uygarlık tasavvuru arasında derinleşen kutuplaşma, bir savaş makinesi olan NATO üzerinden ABD yayılmacılığı ve ABD’nin zayıflayan hegemonyasını yeniden tesis etmek için savaş makinesini harekete geçirmesi, Doğu Avrupa’nın silahlandırılmasına hız kazandırılması bunun karşısında ise Çarlık Rusya’sının genişlemeci eğilimlerine özlem duyan Putin’in yayılmacı emellerini gerçekleştirmek için tırmanan krizi fırsata çevirmesiyle savaş adeta yıllardır kurgulandı.

TÜM DÜNYAYI TEHDİT EDİYOR

Bu savaş sadece Ukrayna’yı değil, tüm dünya halklarını tehdit ediyor.Bu savaş halkların değil, emperyalist devletlerin, kapitalistlerin savaşı!Savaş halklar için ölüm, yıkım, acı, göz yaşı demektir.Savaş bütün yaşamını bir çantaya sığdırmaya çalışıp yurtsuzlaştırılmak demektir.
Savaş işsizlik, yoksulluk, açlık demektir; sömürünün, baskının, şiddetin artmasıdır.İnsanın en temel hak ve özgürlüklerinin, hukukun, adaletin hiçe sayılmasıdır savaş.Ekolojik yıkımdır; doğanın, canlıların yok edilmesidir savaş.Savaş emeğin haklarının yok edilmesi, halkın ekmeği küçülürken silah tüccarlarının, zenginlerin daha da zenginleşmesi demektir. Savaşın kaybedeni, en büyük bedeli ödeyeni halklar iken bir avuç kapitalist karına kar katar savaşlar üzerinden.
 

 'RUS ORDUSU DERHAL ÇEKİLMELİ'

Ortadoğu’yu ve birçok coğrafyayı kan gölüne çeviren, halklarını ölüme, yoksulluğa mahkum eden “demokrasi havarileri” bugün bu savaşta kendi paylarını örtbas etmek, NATO’nun bir savaş makinesi olarak emperyalist yayılmacılıktaki yerini gizlemek için Ukrayna’nın içine itildiği savaştaki payını dile getirenleri işgal yanlısı, Putinci ilan ediyor. Bir kez daha altını çiziyoruz. Putin’in Çarlık Rusya’sına özlem duyan emperyalist emelleri de Ukrayna’yı işgali de kabul edilemez. İşgal derhal sonlandırılmalı, Rus ordusu derhal Ukrayna topraklarından çekilmelidir.
Savaşı durdurmak için halen geç değil!Ukrayna’nın silahlandırılmasından vazgeçilmeli, çatışmalar durdurulmalı, Minsk protokolü uygulanmalıdır.
Topyekun güç azaltımı hedeflenmeli, askeri paktlar dağıtılmalı, başka ülkelerdeki askeri varlıklar sonlandırılmalı, Ukrayna’daki tüm yabancı güçler geri çekilmelidir.
AKP iktidarının insansız hava aracı satışlarıyla övündüğü, televizyon kanallarında Türkiye’den satılan SİHA’ların Rus uçaklarını düşürdüğü haberleri karşısında “satışlar artacak” diye el ovuşturduğu ortamda bu savaşa ateş taşıyacak her hamleden kaçınılmalı, kişisel çıkar peşinde silah satışı kesilmeli, ABD ve NATO’nun her tür talebi reddedilmelidir.Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin ihlaline izin verilmemelidir.'

'TÜRKİYE NATO'DAN ÇIKMALI'

banner111

Türkiye NATO’dan çıkmalı, ülkemizdeki tüm üsler kapatılmalıdır.NATO savaşta asla çözüm olamaz, NATO emperyalist bir savaş makinesidir!
İki emperyalist güç arasında salınan AKP’nin ülkemizi Ortadoğu’da içine ittiği savaşa karşı çıktığımız, halkların kendi haklarındaki kararları kendilerinin vermesini ve barışı savunduğumuz gibi Ukrayna halkının da emperyalist güçler arasındaki savaşta en büyük bedeli ödemesine seyirci kalmayacağız. Hangi coğrafyada olursa olsun savaşa karşı durmaya devam edeceğiz.Ülkemizde ve dünyada savaşa, silahlanmaya ayrılan kaynakların halkların ihtiyaçları, kamusal hizmetlerin ücretsiz sunulması, insan onuruna yaraşır bir yaşamın kurulması, demokrasi ve barışın tesisi için kullanılması mücadelemizi sürdüreceğiz.
Bir kez daha vurgulamak istiyoruz:ABD’nin emperyalist saldırganlığına, NATO üzerinden uyguladığı genişleme politikasına ve Rusya’nın yayılmacılığına aynı anda karşı çıkmak mümkündür.NATO yayılmacılığına da Rusya’nın işgaline de Hayır!
 

' SAVAŞA HAYIR'

Bugün bu topraklarda tek adam rejimine, emek sömürüsüne, siyasal İslamcı faşizme karşı eşitlik, özgürlük için emek ve demokrasi mücadelesi verenler olarak emperyalizme, gericiliğe, savaşa karşı mücadeleyi birleştirmek ve büyütmek sorumluluğunu taşıyoruz.
Emekten yana tüm güçleri savaş karşıtı bu tutumu büyütmeye, emperyalizme, savaşa hayır demeye çağırıyoruz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83