Alanya için Kaptanoğlu’ndan önemli deprem açıklaması

Jeofizik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Erman Kaptanoğlu, Alanya dahil olmak üzere birçok kentte hissedilen Hatay'da meydana gelen depremin ardından açıklama yaptı. Kaptanoğlu, "Önümüzdeki 3-4 senelik periyotta çevremizi saran levhaların sıkıştırmalarından dolayı bolca bu şekilde deprem ile karşılaşacağız." dedi.

Alanya için Kaptanoğlu’ndan önemli deprem açıklaması

AFAD’ın son verilerine göre, önceki akşam Hatay Defne’de saat 20.04’te 6.4 büyüklüğünde, saat 20.07’de 5,8 büyüklüğünde Hatay Samandağ’da deprem meydana geldi. Binlerce depremzedeyi ağırlayan Alanya da saat 20.10 sıralarında iki kez sallandı. Büyük felaketin ardından Alanya’daki sarsıntı paniğe neden oldu. Özellikle deprem bölgesinden gelen vatandaşlar, büyük korku yaşadı.

“BOLCA BU ŞEKİLDE DEPREM İLE KARŞILAŞACAĞIZ”

banner111

Alanya'da vatandaşların tedirgin olması sonrası açıklamalarda bulunan Jeofizik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Erman Kaptanoğlu, "Değerli arkadaşlar, tsunami uyarısı verildi evet fakat denize yakın olan M6,5 büyüklüğü ve üzeri depremlerin hemen hemen hepsinde tsunami uyarısı veriliyor. Ayrıca depremin odak noktasına bakarsanız eğer, tsunami oluşsa bile(0,5 metre dalga yüksekliğinde), Alanya lokasyon olarak içeride kaldığı için Alanya'yı etkileyeceğini düşünmüyorum. Çünkü Körfezin doğu iç kısmında kalıyor Alanya. Belki Kıbrıs taraflarında veya Girit taraflarında oluşabilecek M7.0 büyüklüğü ve üzeri depremler için Alanya'nın tsunami riski düşünülebilir. Ayrıca biraz önce oluşan bu deprem artçı bir deprem olmadığını bağımsız bir deprem olduğunu düşünüyorum çünkü farklı bir fay sistemi üzerinde gelişti. Önümüzdeki 3-4 senelik periyotta çevremizi saran levhaların sıkıştırmalarından dolayı bolca bu şekilde deprem ile karşılaşacağız. Sakin kalıp, yer-yapı dinamiklerine uygun binalar inşaa etmeliyiz. Yapılacak olan şey budur. Saygılar." ifadelerine yer verdi. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83