Alanya il Demirtaş ve Avsallar ilçe olabilir

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, yapılan son araştırmada kent merkezine en az 30 kilometre uzaklıkta, nüfusu 100 binin üzerinde olan 67 ilçenin il olma potansiyelinin yüksek olduğunun belirlendiğini söyledi.

Alanya il Demirtaş ve Avsallar ilçe olabilir

Coğrafi bilgi sistemleri teknolojisiyle hazırlanan haritayı inceleyen Hançer, il olma potansiyeli yüksek Siverek, Viranşehir, Alanya, Manavgat, Torbalı, Silivri ve Çorlu ilçelerinin ön plana çıktığını anlattı. Antalya’da kent merkezine 30 kilometre uzaklıkta 100 binin üzerinde nüfusu olan Serik, Manavgat ve Alanya ilçelerinin il olma potansiyelinin yüksek olduğunu belirten Hançer, özellikle Manavgat ve Alanya’nın nüfus yoğunluğunun 200 binin üzerinde olması nedeniyle il olma potansiyelinin yüksek olduğuna dikkati çekti.

DEMİRTAŞ VE AVSALLAR İLÇE OLABİLİR

banner111

Öte yandan MHP Genel Merkezi’nin hazırladığı il kriterleri için koyduğu 25 kilometre şartına uyulur ise Alanya’da ilçe olabilecek iki yerleşim yeri var. Bunlardan biri Alanya’nın doğusunda Demirtaş, biri de batıda Avsallar Mahallesi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83