Alanya Kent Konseyi yoğun gündemle toplandı

Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu aylık olağan toplantısını Nurhan Özcan Başkanlığında gerçekleştirdi. 

Alanya Kent Konseyi yoğun gündemle toplandı

Toplantıya Harita Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Akbaş, Genel Koordinatör Faruk Nafiz Koçak, ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Raşit Sadullahoğlu, Gençlik Meclisi Başkanı Mücahit Kaya, AGC Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Barış Başar, ALSİAD Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Topçu, Alanya Mimarlar Odası Başkanı Gülderen Toprak, ALTAV Yönetim Kurulu üyesi İzzet Köseoğlu, ALKOD Başkanı Ömer Göker, ALTİD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kahya, Kadın Meclisi Başkanı Deniz Özdemir katıldı.

ALANYA’NIN ÖNCELİKLİ SORUNLARI ANKETİ AÇIKLANDI

banner111

Alanya Kent Konseyi tarafından yapılan Alanya’nın öncelikleri sorunu anketi yürütme kurulu toplantısında açıklandı. Yapılan kamuoyu yoklaması sonucunda katılan vatandaşların %51’i Ekonomi olarak değerlendirmiştir. Pandemi döneminde oluşan ekonomik daralma ve kurlardaki dalgalanmanın Alanyalı vatandaşlara ciddi bir etkisi olduğu gözlemlenmiştir. 
Ankete katılan vatandaşların %21’i Ulaşım diyerek Alanya’nın ulaşım sorununa dikkat çekmiştir. Alanya’nın ulaşım sorunu %21 ile ciddi bir hal aldığı söylenebilir. Ulaşım Master Planı bir an önce 19 ilçeyi kapsayacak şekilde yapılması gerekmektedir. Yoğun göç ile birlikte yaz aylarındaki turizm yoğunluğu da düşünülerek trafik sorunu günden güne artmaktadır.
Ankete katılan vatandaşların %18’i İmar sorununu öncelemiştir. %10 ile güvenlik Alanya’nın öncelikli sorunları arasında son sırada yer almaktadır. 

SEKTÖR DEĞERLENDİRİLMESİ

Tarım sektörü için değerlendirme yapan Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe “Yaşanılan ekonomik sıkıntıların yanında en önemli sorunların başında sulama ve kuraklık geliyor. Girdi maliyetlerinin aşırı artması ve yapılan plansız üretim sonucunda Alanya tarımı ciddi tehlikededir” dedi. 
Turizm sektörü için değerlendirme yapan ALSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Topçu ve ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Köseoğlu “Rezervasyonlarda son dönemlerde duraklama mevcut yeni çıkan varyantın etkisini de göz önünde bulundurarak yeni yılda Ocak ayıyla beraber rezervasyonların tekrar iyi bir ivme kazanacağını düşünüyoruz. Ayriyeten Rusya ve Ukrayna arasında yaşanılan gerginlik üst seviyelere çıkarak bir kriz yaşanır ise Alanya turizmi bundan ciddi bir şekilde etkilenecektir. Lakin 2019’a oranla %15’lik bir kayıp yeni turizm dönemi için iyi sayılabilir.” Dediler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83