Alanya ve çevresi için fırtına ve don uyarısı

Alanya ve çevresi için fırtına ve don uyarısı

Meteorolojiden Alanya ve çevresi için fırtına ve don uyarısı yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Yapılan son meteorolojik degerlendirmelere göre; Antalya il genelinde güney ve güneydogu yönlerden orta kuvvette ve kuvvetli esen rüzgarın; 28.03.2023 (Salı) günü sabah ilk saatlerden itibaren siddetini arttırarak fırtına (62-74 km/saat), dogu iç kesimlerde kuvvetli fırtına (75-88 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

Fırtına 29.03.2023 Carsamba günü sabah ilk saatlerden itibaren yön değiştirerek kuzey yönlerden aksam saatlerine kadar devam edecek. Fırtınanın etkisini 30.03.2023 Perşembe günü aksam saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.

Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve dogal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Ayrıca; Kaş - Anamur arasında, rüzgarın 28.03.2023 (Salı) günü ögle saatlerinden itibaren batı ve güneybatı, zamanla kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde
(50-74 km/saat) firtina, ver ver 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

Fırtına, 30.03.2023 Perşembe günü ögle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Başta balıkçılar ve denizciler olmak üzere meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İç kısımlarda ise zirai don beklenmektedir. Burdur, Isparta il genelinde, Antalya ve Muğla’nın iç kesimlerinde 29.03.2023 (Çarşamba) günü ilk saatlerden itibaren orta kuvvette ve kuvvetli zirai don tahmin edilmektedir.

banner111

Tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımız başta olmak üzere zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunmalıdır.

Vatandaşlarımıza duyurulur.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83