Alanya ve Sırbistan'ın Novi Sad kenti arasında iş birliği anlaşması imzalandı

Alanya ile Sırbistan'ın Novi Sad şehri arasında ilişkilerin artırılması amacıyla Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Novi Sad Belediye Başkanı Milos Vucevic tarafından "İş birliği Niyet Mektubu" imzalandı. Başkan Yücel, “İş birliği antlaşması turizm, ticaret, sosyal ve kültürel alanda hem Alanya’mıza hem de Novi Sad’a önemli katkılar sağlayacaktır. Alanya’mıza hayırlı olsun.” Dedi.

Alanya ve Sırbistan'ın Novi Sad kenti arasında iş birliği anlaşması imzalandı

Sırbistan’ın Başkenti Belgrad’ın ardından en büyük kenti olan ve 2022 Avrupa Kültür Başkenti seçilen Novi Sad'da düzenlenen imza törenine, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, Sırbistan'ın Ankara Büyükelçisi Zoran Markovic, Sırbistan Alanya Fahri Konsolosu Oktay Karaca, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Novi Sad Belediye Başkanı Milos Vucevic katıldı.

banner111

YÜCEL: “BU İŞ BİRLİĞİ ADINA SON DERECE MUTLUYUM”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yaptığı açıklamada; “Önemli bir iş birliğini imzalamak için bugün bu ülkede, bu şehirde bulunmaktan dolayı son derece mutluyum. Bize bu ortamı hazırladıkları için başta Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, büyükelçilerimiz, belediye başkanımız ve en önemlisi de Cumhurbaşkanımıza her iki ülke adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

“KALICI BİR DOSTLUK İÇİN BURADAYIZ”

Novi Sad'ın tarihine, kültürüne, örf ve adetlerine dikkat çeken Başkan Yücel; “Buraya kalıcı bir dostluk için geldik. Alanya Belediyesi olarak, kültür, turizm, tarih, spor ve eğitim alanlarında iş birliği yaparak, birbirimize katkıda bulunmak ve iyi niyet mektuplarını imzalamak için buradayız. İnşallah kardeşlik protokolümüzü de en yakın zamanda yaparız.” dedi.

“İNŞALLAH NOVİ SAD 22. KARDEŞ ŞEHRİMİZ OLACAK”

Alanya'nın farklı dinlere, dillere ve medeniyetlere ev sahipliği yaptığının altını çizen Başkan Yücel açıklamasına şöyle devam etti: “Alanya, yaklaşık 30 yıldır, Almanya, Polonya, Litvanya, Finlandiya, Letonya, Mısır, Ukrayna, Makedonya, Rusya, Çin’in de arasında olduğu 21 ülkede kardeş şehirler edindi. İnşallah şimdi de 22’nci kardeş şehrimiz de Novi Sad olacak. Alanya’da, yaklaşık 130 farklı milletten, 51 bini aşkın yerleşik yabancı yaşamaktadır ve bu sayının 250’sini Sırp vatandaşları oluşturmaktadır."

Alanya Belediyesi ve Novi Sad arasında "köprü" oluşturmak adında Sırbistan'a geldiklerini söyleyen Yücel, "Bu iş birliği ile iyi işler çıkaracağımıza inanıyorum." dedi.

“TÜRKİYE’DEN BÖYLE BİR ADIMI İLK KEZ ALANYA BELEDİYESİ İLE ATTIK”

Novi Sad Belediye Başkanı Vucevic ise, Novi Sad’ın diğer şehirler ve belediyeler ile ilişkilerini geliştirmesinden ve kardeş şehirler ediniyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Vucevic, "Alanya, Türkiye'den Novi Sad ile anlaşma yapan ilk belediye. Daha önce birçok belediye ve şehir ile irtibata geçtik ancak böyle bir adımı ilk kez Alanya Belediyesi ile attık. Bu anlaşma ile, ekonomi, kültür, spor ve turizm alanlarında iş birliği yapacağımızı umuyorum." dedi.

KARDEŞ ŞEHİR ANLAŞMASI ALANYA’DA OLACAK

İmzalanan anlaşmayla, Türk ve Sırp halklarını ve Alanya Belediyesi ile Novi Sad'ı birbirine bağlayan dostane ilişkilerin ve karşılıklı iş birliğinin kurulması ve derinleştirilmesinin hedeflendiği ve kardeş şehir anlaşmasının Alanya’da imzalanacağı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2022, 14:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83