Alanya Yörük Oyunları İşbirliği’ Protokolü imzalandı

Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Alanya Gençlik ve Spor Müdürlüğü arasında ‘’ Alanya Yörük Oyunları İşbirliği’’ Protokolü imzalandı.

Alanya Yörük Oyunları İşbirliği’ Protokolü imzalandı

Alanya Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen imza töreninde Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Kaymakam Refiki Ramazan Kıyak, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, Alanya Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı, Alanya Kültür Merkezi Müdürü Hüseyin Çinal ve Alanya Yörük Oyunları Uygulayıcısı Sedat Sedat Çolak’ın katılımlarıyla ‘’ Alanya Yörük Oyunları’’ İşbirliği Protokolü imzalandı.

banner111

Proje ile Alanya Yörük oyunları kapsamında Börü oyunu , Elek oyunu, Kemik Kırtık oyunu, Köle kapmaca oyunu, Tamga oyunu, terzi oyunu, Uçan Koçan oyunu, Aksır Oyunu, Zincir Kırma oyunu, Liko oyunu , Gübüdük oyunu gibi kültürümüzden gelen oyunların kurumlar arası işbirliği ile gelecek nesillere ve öğrencilerimize aktarılarak yaşatılması hedeflenmektedir.

Protokol imza töreninde konuşan Kaymakam Ürkmezer ‘’ Kültürümüzde olan gelenek ve görenekleri, yaşam tarzlarını ve mirasları yaşatıp gelecek nesillere aktarmak çok önemlidir. Bugün burada Alanya’mıza ait kültürel yörük oyunları projesi için bulunuyoruz. Proje ile Alanya’mızın kültürel öğelerinden olan Yörük oyunlarını öğrencilerimize gençlerimize kurumlarımızın işbirliğiyle aktarıp yaşatacağız. Projede emeği geçen Alanya Belediyemize ve tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. ‘’ dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83